Judo

Poreč je domaćin Europskog judo prvenstva za kadete

Hrvatska je domaćin Europskog judo prvenstva za kadete. Uoči natjecanja u Poreču je održana konferencija za medije na kojoj je najavljeno još jedno veliko judo događanje, piše na službenoj stranici HJS-a.

Nakon uspješnog Olimpijskog trening kampa, koje je prošli tjedan u dvorani Intersport okupio 600 vrhunskih judaša i judašica iz cijelog svijeta, vrijeme je za budućnost juda.

Više od 420 kadeta se u Poreču, u dvorani Intersport, od četvrtka 23. do nedjelje 26. lipnja, natječu za titule europskih prvaka.

– Ponosni smo što smo dugogodišnji partner Hrvatskog judo saveza u brojnim judo događanjima. I ove godine infrastruktura Plave Lagune u svoj svojoj kvaliteti i mogućnostima potpomaže trening kampove, radionice i velika natjecanja kao što je Europsko prvenstvo za kadete. Želimo svim gostima ugodan boravak – rekao je Damir Mendica, član uprave Plave Lagune d.d…

– Kada je sve stalo zbog pandemije, judo je bio taj kojem smo se okrenuli i koji je pokrenuo događanja u Poreču. Zato mi je posebno drago da nastavljamo s aktivnostima i da će se brojni stranci, pogotovo mladi sportaši, upoznati s Porečom kao destinacijom, da bi kasnije mogli i sami dolaziti – rekao je Nenad Velenik, direktor Turističke zajednice Grada Poreča.

U ime Grada Poreča dobrodošlicu svima izrazio je i gradonačelnik Loris Peršurić:

– Čestitam Hrvatskom judo savezu i g. Lindiju na nastavku organiziranja vrhunskih događanja, kao i na izboru za potpredsjednika Europske judo unije. Grad Poreč je prijatelj sporta i prijatelj juda te ćemo uvijek pomagati kako god možemo. Dobro došli i ove godine u Poreč.

Više o samom natjecanju rekao je dopredsjednik Hrvatskog judo saveza, Dean Bogić:

– Ovo je top natjecanje za kadete na svjetskoj razini. Važno je za mlade judašice i judaše da se mogu boriti protiv najboljih u svojoj kategoriji i zato nam je drago da smo mogli omogućiti našim natjecateljima, 10 judašica i 10 judaša, da se na svom, domaćem tatamiju bore za europske medalje. Nezahvalno je prognozirati bilo što, ali imamo svoje adute, od kojih možemo izdvojiti Janu Cvjetko, Marćelinu Vranješ i Brunu Rozgu.

O percepciji Poreča i Hrvatske kao organizatora vrhunskih judo događanja, govorio je novoizabrani potpredsjednik Europske judo unije, Hrvoje Lindi:

– Svima je užitak doći u Poreč, u smještaj i svu drugu infrastrukturu Plave Lagune, kao i na događanje koje organizira iskusni tim Hrvatskog judo saveza. Ove godine imamo i dodatne aktivnosti u segmenti inkluzivnog juda, kojim želimo dodatno pokazati kako je judo zaista više od sporta. Pozivam sve zainteresirane, goste i domaćine, da kupe ulaznicu za Europsko prvenstvo i dođu krajem tjedna u dvoranu Intersport. Prihod od ulaznica ide u humanitarne svrhe, za domove za nezbrinutu djecu u Slavoniji, tako da svojim dolaskom i pomažu drugima.

Europsko prvenstvo počinje u četvrtak 23. lipnja, a nakon jutarnjih kvalifikacija slijedi finalni blok. Svečano otvorenje prvenstva je u petak 24. lipnja, u 16 sati, kada će program upotpuniti i demonstracija juda članova judo kluba osoba s invaliditetom Fuji iz Velike Gorice.

Odgovori

Back to top button