Boks

Upitan meč između Joshue i Furyja, sud odlučio: Kralj Cigana se treba boriti protiv Wildera

Borba za apsolutnog boksačkog prvaka svijeta između Tysona Furyja i Anthonyja Joshue dovedena je u pitanje nakon što je sud donio odluku da se Kralj Cigana do 15. rujna mora boriti protiv Deontaya Wildera.

Nakon što je nedavna trakavica oko ugovaranja borbe između Furyja i Joshue završila, koja je zakazana za 14. kolovoza u Saudijskoj Arabiji, sada su se nad taj boksački spektakl nadvili veliki problemi.

Naime, u ponedjeljak je arbitražni sud donio odluku da se Tyson Fury prvo mora boriti protiv Deontaya Wildera i taj se meč mora održati do 15. rujna.

Brončani bombarder je tvrdio kako ima pravo na revanš i sud je presudio u njegovu korist, tako da je dobio pravo na uzvratni meč.

Wilder je krajem prošle godine sudskim putem dobio prvu arbitražnu bitku protiv Furyja koji je morao otkazati meč s Agitom Kabaleyom.

Još se ne zna kako će ta sudska odluka odraziti na meč između Furyja i Joshue i kakve će imati posljedice. Ima nekoliko rješenja, a jedno je da se Wilder i njegov tim povuku uz određenu novčanu naknadu.

Naime, organizatori priredbe u Saudijskoj Arabiji za domaćinstvo su platili 150 milijuna dolara. Joshua i Fury od prvog meča dijele zaradu 50-50, a ide im i određeni dio od prodaje prijenosa.

Taj dio kolača mogao bi se podijeliti i na treći dio, naravno, pristane li Wilder na dogovor.

No mogao bi se Fury odreći WBC-ova pojasa, ali je onda pitanje bi li se Joshua želio boriti protiv Kralja Cigana.

A može se dogoditi i da Fury otkaže meč protiv Joshue, te se odluči završiti trilogiju s Wilderom.

Odgovori

Back to top button