Boks

Ugledni boksački trener ističe kako je Anthony Joshua glavni krivac za svoje loše nastupe

Bivši svjetski prvak Anthony Joshua je lani u rujnu na stadionu Tottenhama u Londonu protiv Ukrajinaca Oleksandra Usyka izgubio WBA (Super), IBF, WBO i IBO naslov prvaka.

Isto je prošao i u revanšu koji se dogodio u kolovozu u Saudijskoj Arabiji.

Usyk je na boksačkom spektaklu u Džedi ponovno nadjačao Britanca, te pokazao želju za okršaj protiv WBC-ova prvaka Tysona Furyja.

Njihov meč za ujedinjenje naslova mogao bi se dogoditi u ožujku ili travnju.

A Joshua je u godinu dana prekinuo suradnju s dva trenera.

Nakon prvog poraza protiv razišao se s Robertom McCrackenom, a nedavno i s Robertom Garcijom. Britanski boksač sada slaže novi tim.

Ugledni boksački trener Shane McGuigan smatra kako problem nisu treneri nego AJ.

– Joshua krivi trenere za svoje loše nastupe, pa ih zato stalno mijenja. A on je ustvari glavni krivac. Robert Garcia je trener neokaljanog ugleda, nevjerojatan je i vodio je nekoliko svjetskih prvaka. On je sjajan trener. No ne slušate li njegove savjete, teško će proći taktika koju je on pripremio. Joshua je u krizi, ali bi trebao zapeti i krenuti dalje – rekao je Shane McGuigan i dodao:

– Kada izabere novog trenera, onda se mora usredotočiti na agresivan stil borbe, neovisno hoće li protivnik biti Usyk ili Fury. Joshua mora popraviti svoje kretanje prema naprijed i više vjerovati u sebe kada može udariti. Stalno izlazi iz dosega udarca, a za to je potrebno vremena da se ispravi i nauči. Joshua bi trebao što prije pronaći novog trenera i nastaviti s nastupima.

Odgovori

Back to top button