Boks

Tyson Fury zna tko može pobijediti Canela, a otkrio i kako to učiniti

Tyson Fury, vlasnik WBC-ova pojasa prvaka, smatra kako Billy Joe Saunders (30-0) ima dobre izglede u meču protiv Canela Alvareza (54-1-2). No kako bi se taj boksački spektakl realizirao, Canelo bi 27. veljače trebao obraniti WBA i WBC naslove protiv obveznog izazivača Avnija Yildirima.

Pobijedi li Meksikanac u tom dvoboju tada bi se Canelo i WBO-ov prvak Saunders borili za ujedinjenje titula. Njihova borba već ima i datum – 8. svibanj.

– Billy Joe Saunders i ja nismo u boksu zbog novca. Ne radi se tu o nikakvim brojevima i stanju na računu. Mi bismo radije bili bez novca i pobjeđivali nego da pristajemo na one borbe za koje nismo spremni – kazao je Tyson Fury i otkrio kakvu bi taktiku trebao njegov sunarodnjak primijeniti protiv Meksikanca:

– Joe mora biti aktivan i udarati Canela kad god može. Meksikanac je najranjiviji protiv boksača koji se kreće i udara, prava brzina nogu i ruku, a tu je još i snaga. Saunders ima sve što je potrebno.

Dvoboj između Canela i Saundersa trebao se dogoditi još u svibnju prošle godine, ali je okršaj otkazana zbog pandemije koronavirusa.

Kralj Cigana ističe kako Billy Joe Saunders treba više borbi kako bi što spremnije dočekao Canela.

– Treba biti aktivan, a sada to nije. kada sam aktivan i bez ozljeda nitko nema šanse protiv mene. Isto je i sa Saundersom. Svakako mu treba borba, i još jedna prije Canela – podvukao je WBC-ov prvak koji čeka konačan dogovor oko meča protiv Anthonyja Joshue za apsolutnog teškaškog prvaka.

Canelo Alvarez je u posljednjem meču 19. prosinca dominirao protiv Britanca Calluma Smitha te mu nanio prvi poraz u karijeri.

Canelu će okršaj protiv Yildirima biti drugi meč nakon što je prekinuo suradnju s Golden Boy Promotions promocijom.

Neporaženi Britanac Billy Joe Saunders je u prosincu izborio 30. profesionalnu pobjedu kada je nadjačao sunarodnjaka Martina Murraya i drugi put u nizu je obranio WBO pojas.

Meksikanac je najranjiviji protiv boksača koji se kreće i udara, prava brzina nogu i ruku, a tu je još i snaga. Saunders ima sve što je potrebno – ističe Fury

Odgovori

Back to top button