Boks

Tyson Fury u fantastičnom meču nokautom u 11. rundi pobjedio Wildera i obranio WBC-ov pojas

Britanski boksač Tyson Fury (31-0-1, 22 KO) obranio je WBC-ov pojas prvaka teške kategorije. Kralj Cigana je u fantastičnom meču pred 15.000 gledatelja u T-Mobile Areni u Las Vegasu nokautom u 11. rundi pobijedio Amerikanca Deontaya Wildera (42-2-1, 41 KO).

U dvoboju ispunjenu žestokom akcijom vidjeli smo čak pet rušenja, dva puta je padao Fury, a triput je na podu bio Brončani bombarder.

Wilder je silovito krenuo u meč, ali je Fury brzo polovio konce. Nakon što su prve dvije runde prošle u ispitivanju snaga nastavak je ponudio još više uzbuđenja.

Kralj Cigana je u trećoj rundi prvi put poslao Wildera u nokdaun i zvono je spasilo Amerikanca. Brončani bombarder je uzvratio u četvrtoj rundi i dva puta je rušio Furyja.

U nastavku meča obojica boksača izmijenila su mnogo udaraca, a Wilder se uglavnom branio. Kralj Cigana nastavio je kontrolirati borbu, te je u desetoj rundi ponovno suparnika poslao na tlo.

U 11. rundi sve je bilo gotovo. Fury je snažnim udarcem pogodio Wildera koji više nije mogao nastaviti meč.

Bit je to njihova treća međusobna borba. Trilogija između Kralja Cigana i Brončanog bombardera počela je u prosincu 2018. kada je njihov prvi dvoboj završio remijem, a Fury je lani u veljači prekidom u sedmoj rundi pobijedio Wildera i oduzeo mu naslov.

U sunaslovnoj borbi Frank Sanchez je rutinski stigao do još jedne pobjede, te jednoglasnom odlukom sudaca nadjačao Efea Ajagbu.

Finac Robert Helenius dominirao je protiv Poljaka Adama Kownackog. Helenius je pobijedio prekidom u šestoj rundi premda je izgledalo da Kownacki može nastaviti borbu.

No sudac je procijenio kako je šteta na njegovom licu velika, te je prekinuo dvoboj.

Finski borac je bio Wilderov suvježbač uoči okršaja protiv Furyja.

Sjajni Vladimir Tereškin je tehničkim nokautom u drugoj rundi svladao Jareda Andersona.

Sudac je prekinuo borbu nakon što je Anderson primio seriju snažnih udaraca, a potom mu je iz usta ispao štitnik za zube.

Anderson je sparirao s Furyjem uoči meča protiv Wildera.

Edgar Berlanga bio je u problemima u devetoj rundi protiv Marcela Estebana Coceresa, ali je na kraju nadjačao suparnika jednoglasnom odlukom sudaca.

U uvodnoj borbi glavnog programa Vladimir Hernandez je iznenadio Juliana Williamsa i pobijedio podijeljenom odlukom sudaca.

UŽIVO:

Jedanaesta runda:

Fury bolji i to potvrđuje, Wilder se ponovno ljulja i pada nakon desetaka udaraca!

Deseta runda:

Fury nastavlja s napadima, a Wilder i dalje trpi udrace. Amerikanac je pretrpio dosta štete. Brončani bombarder nije izdrža novi nalet, našao se na tlu i drugi put! Odmah se i digao. Ponovno je sijevnulo nekoliko snažnih Furyjevih udaraca, ali je Wilder uzvratio. Sjajan meč!

Deveta runda:

Wilderovo lice krvari. Fury ide prema naprijed i udara, udara, povremeno primi neki udarac, ali potpuno dominira. Wilder je spojio nekoliko snažnih udaraca, no Fury ne posustaje s napadima. I još jedna kombinacija, čudom je Wilder još na nogama. Amerikancu je oko zatvoreno. Oba borca su poprilično umorna.

Osma runda:

Britanac kreće silovito, ponovno udara sa svih strana. Wilder se uglavnom brani i pokušava uzvratiti iz kontri. Sjele su tri kombinacije u nizu, Fury nastavlja kontrolirati borbu.

Sedma runda:

Fury preuzima kontroliru i ide u napad. Opet sijevaju udarci Kralja Cigana, no Wilder se pripremio na to. Sudac ponovno upozorava Furyja za hvatanje suparnika i nakon toga Britanac pogađa Wildera snažno u već natečeno lijevo uho i lijevu stranu lica. Slijedi još jedna kombinacija kojom je uzdrmao Wildera! Fury nastavlja napadati, želi završiti meč.

Šesta runda:

Nastavlja se žestoka borba u ringu. Oba su borca već pomalo umorna i mnogo opreznija. Nakon opreznog ulaza u rundu ponovno sijevati udarci s obje strane. Fury je pokušao napasti Wildera. Britanac je bio nešto agresivniji.

Peta runda:

Wilder je krenuo vrlo silovito. Britanac se uglavnom brani, očito su ga šokirala ona dva udarca u prethodnoj rundi. Nastavlja Wilder pogađati desnicom, osjeća da je blizu, jako blizu. U cijelom tom naletu Amerikanca, Fury je uspio spojiti kombinaciju i dobiti malo na vremenu. Amerikac je u ovoj rundi bio ponovno bolji.

Četvrta runda:

Fury želi završiti meč! Wilder se muči ostati na nogama, Brončanog bombardera može spasiti samo neki čudesni udarac. Ponovno je uslijedila ubojita kombinacija i Wilder je dodatno uzdrman. No sjeo je i Wilderov udarac i Fury se našao na podu. A onda još jedan šok. Ponovno je sijevnuo udarac Amerikanca i prvak se još jednom našao na tlu. Sada je zvono spailo Furyja!

Treća runda:

Wilder je nešto oprezniji u nastavku. Furyjeve bombe su ga uzdrmale. I odmah nakon upozorenja, sjurio se Wilder i pogodio par puta protivnika, ali i sam je dobio po nosu. Fury je krajem runde prvi put poslao Wildera u nokdaun. Zvono je spasilo Amerikanca.

Druga runda:

Izgleda kako Fury uzvratio suparniku. Fury je bolje ušao u drugu rundu i uzdrmao je Wildera, koji se pokušao izvući kombinacijom. Britanac vodi igru. Wilder je pogodio desnicom, ali i Fury uzvratio. Boksačka inteligencija Tysona Furyja oduševljava, djeluje kao da je spreman na sve

Prva runda:

Wilder je pripala prva runda. Lijevom rukom je udarao Furyja u tijelo i čeka priliku pogoditi ga ubojitom desnicom. Zasad Wilder ima prednost, sjelo mu je nekoliko udaraca. Stjerao je Furyja u kut, ali Britanac se odmah izvukao iz tog položaja. Fury pogađa direkt, ali Wilder uzvraća desnim krošeom.

– Fury je u borilište ušao obučen kao rimski legionar.

– Wilder je u ring stigao u zanimljivim plaštom i maskom, a oko vrata je imao par ogrlica.

– spektakl u T-Mobile Areni zbog epidemiološki mjera prati 15.000 gledatelja, a kapacitet dvorane je 20.000.

– Fury u ovaj meč ulazi gotovo 18 kilograma teži od Wildera.

– britansku himnu je izveo Danny Walton, s američku himnu je otpjevao Brandon Brigham.

– završile su predborbe uoči spektakla u Las Vegasu. Uskoro u ring ulaze Fury i Wlder!

Odgovori

Back to top button