Boks

Kralj Cigana poručio suparnicima: Načinjen sam od željeza i čelika

Tyson Fury je u sjajnoj borbi pobijedio Deontaya Wildera i obranio WBC-ov pojas prvaka teške kategorije.

Britanski boksač je nokautom u 11. rundi svladao brončanog bombardera, a nakon proglašenja pobjednika još je malo začinio svoj trijumf.

Kralj Cigana se tijekom meča dvaput našao na tlu, ali to ga nije sputalo da stigne do nove pobjede. Neporaženi Fury tri puta je rušio Wildera, a onaj pretposljednjoj rundi značio je i kraj za američkog boksača.

Britanac je ovim trijumfom zaključio trilogija protiv Brončanog bombardera koja počela u prosincu 2018. kada je njihov prvi dvoboj završio remijem, a Fury je lani u veljači prekidom u sedmoj rundi pobijedio Wildera, kada mu je i uzeo naslov.

– Kao što je rekao John Wayne, načinjen sam od željeza i čelika – bila je prva rečenica koju je Kralj Cigana izgovorio nakon pobjede, a koja na engleskom bolje zvuči: ‘I am made from pig iron and steel baby’.

Njegova izjava je baš ono što Furyja čini posebnim. Kralj Cigana ima snaga, boksačku inteligenciju i brzinu, te ogromnu izdržljivost. I ono što je gotovo rijetkost, zabavan je i uvijek spreman na šalu.

– Bio sam na tlu i ozlijeđen, ali i Wilder je opak borac i čvrst. Posebno nakon što se nekoliko puta digao s tla. Odličan meč, dostojan svake trilogije u sportu – istaknuo je Tyson Fury, te nastavio:

– Stalno to ponavlja, najbolji sam na svijetu, a on je odmah iza mene! Nikad ne sumnjajte u mene, nikad. Kad treba, uvijek isporučim!

U SAD je stigao kako bi širio ljubav i poštovanje.

– On to nije želio pa ću moliti za njega – dodao je Kralj Cigana

Zahvalio se i Isusu, a nosio je i kapu s natpisom koji mu je posvećen. Na kraju je pridobio publiku na svoju stranu, te je zapjevao u ringu…

Trenutak kada je Fury nokautirao Wildera pogledajte OVDJE.

Odgovori

Back to top button