Boks

Tyson Fury prozvao britanskog prvaka: To je jedini pojas koji još nisam osvojio

Vlasnik WBC-ova pojasa prvaka Tyson Fury prošlih je tjedana tražio meč protiv Anthonyja Joshue, potom su u kombinacijama bili Mahmoud Charr i Derek Chisora, a sada je pozvao jednog drugog teškaša.

Kralj Cigana je posljednju borbu imao ovog ljeta kada je nokautom u šestoj rundi svladao Dilliana Whytea.

Nakon tog meča je izjavio je kako odlazi u mirovinu, a to je i nekoliko puta ponovio.

Nakon što je Oleksandr Usyk u revanšu još jednom pobijedio Anthonyja Joshuu i obranio pojaseve WBA, WBO i IBF prvaka teške kategorije, Fury je tražio meč protiv Ukrajinca.

Usyk mu je odgovorio da se to može dogoditi tek početkom sljedeće godine, nakon čega je Tyson krenuo tražiti drugog protivnika.

Fury je sada svoju pozornost usmjerio na drugog boksača – Chrisa Healeya (34), britanskog prvaka teške kategorije (Central Area), koji ima devet pobjeda i 12 poraza.

Healey je lani pobijedio Dannyja Whitakera u revanšu koji je trajao deset rundi, a potom je izgubio posljednja četiri meča. U rujnu je od Chrisa bio bolji Jay McFarlane.

– Osvojio sam sve pojaseve u boksu, osim jednog, a taj pojas je Central Area, prvenstvo Britanije u teškoj kategoriji – kazao je Tyson Fury u objavi na Instagramu i dodao:

– Prozivam prvaka Central Area u teškoj kategoriji. Zovem te da izađeš u ring, jer je to moj pojas! Želim ga! Nisam ga dobio! To je jedini pojas koji još nisam osvojio, a želim ga. Dolazim po njega tko god ga ima kod kuće.

Hoće li Chrisa Healeya prihvati poziv za najveći meč u karijeri?

Odgovori

Back to top button