Boks

Maja Šarić bori se protiv Bugarke Svetlane Staneve, a Sara Beram boksa s Finkinjom Naiimo Bulhan

Na Europskom seniorskom prvenstvu za žene u Budvi (Crna Gora) koje počinje u petak. Hrvatsku predstavljaju dvije naše prvakinje – Sara Beram u kategoriji do 63 kg i Maja Šarić u kategoriji do 57 kg, piše na službenoj stranici HBS-a.

Na Europskom prvenstvu u Budvi ukupno su prijavljene 164 boksačice iz 31 države, a natjecat će se u 12 težinskih kategorija. Europsko prvenstvo seniorki trebalo se održati u ruskom Ulan-Udeu, a Europska boksačka federacija EUBC prebacila ga je u Crnu Goru nakon što su Rusiji i Bjelorusiji zbog agresije na Ukrajinu oduzeta sva sportska natjecanja.

Od naše dvije prvakinje prva će u ring izaći iskusna Maja Šarić (35) u kategoriji do 57 kg. U 1/16 finala Maja je slobodna, a u osmini finala borit će se u subotu protiv Bugarke Svetlane Staneve.

Priželjkivana pobjeda Maju Šarić vodi u borbu za medalju u četvrtfinalu 18. listopada na pobjednicu meča između Čehinje Cavajdove i Dankinje Mortensen. Eventualna medalja bila bi najveći uspjeh u karijeri iskusne Splićanke i članice Marjana Split koja u Zagrebu trenira kod trenera Yousefa Hasana.

S ambicijama za medalju i postolje na Europskom prvenstvu borit će se i odlična Sara Beram (27) u kategoriji do 63 kg koja iza sebe ima niz velikih rezultata na međunarodnoj sceni. Na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Istanbulu zaustavila ju je kasnija svjetska prvakinja Irkinja Amy Sara Broadhurst.

Sara sad ponovo ima vrlo neugodan ždrijeb na EP-u u Budvi. U osmini finala, u nedjelju 16. listopada Sara će boksati protiv Finkinje Naiimo Bulhan.

Pobjedom nad Finkinjom Sara bi izborila četvrtfinale i meč za odličje protiv Talijanke Canfore ili Nizozemke Heijnen. Kad bi postigla sjajan uspjeh prolaskom u polufinale, Saru u njenom dijelu ždrijeba ponovo u polufinalu čekala najvjerojatnije svjetska prvakinja Irkinja Amy Broadhurst.

Sara Beram (BK Petar Zrinski) u odličnoj je formi, ostvarila je veliki iskorak i napredak pod vodstvom prekaljenog trenera Pere Tadića i vjerujemo da će se to vidjeti u ringu u Budvi.

Ove godine naše mlade boksačice postigle su već najbolje rezultate u povijesti hrvatskog ženskog boksa – uz dva naslova europskih prvakinja osvojile su još pet odličja – ukupno dosad sedam velikih medalja na europskim prvenstvima (Nikolina Ćaćić srebro na Europskom prvenstvu U-22 u Poreču, Mariela Šteko zlato, Nika Lopac i Lana Paljušić bronce na Europskom juniorskom prvenstvu, a Lorena Horvat zlato, te Valeria Šteko i Agata Štajcer bronce na Europskom kadetskom prvenstvu).

Odgovori

Back to top button