Boks

Tyson Fury prognozirao revanš između Zhang i Joycea: On zna kako ga pobijediti

Zhilei Zhang će ovog vikenda na boksačkoj priredbi u Londonu pokušati još jednom pobijediti Joe Joycea i obraniti WBO-ov pojas privremenog prvaka.

Kinez se nada kako bi tim trijumfom mogao dobiti priliku boriti se protiv Furyja u meču za WBC-ov naslov, no pobjedom protiv Joycea svakako će biti među onim kandidatima koji bi se uskoro mogli boriti protiv Oleksandra Usyka, koji u svom vlasništvu ima WBA (Super), IBF i WBO pojas.

Tyson Fury je u razgovoru za Queensberry izjavio kako je cijelo vrijeme sumnjao da Joe Joyce ne može pobijediti Zhileija Zhanga, a tako će biti i u revanšu.

– Dobio je batine kao što sam i mislio. Nadam sa se da bi mogao uzeti nekoliko rundi, ali ne. Zhang ga je dobro pretukao. A onda sam rekao Joeu da dođe kod mene u Morecambe Bay, gotovo sam mu jamčio da će pobijediti Zhanga. Ali nije, otišao je u Vegas. Ne možete pomoći nekome tko ne želi da mu se pomogne – rekao je Tyson Fury i dodao:

– Bit će to ponovno teška borba, 50-50. No privremeni prvak će biti favorit, već je jednom Joea pobijedio nokautom. Zhang je sada još dodatno podigao samopouzdanje. Kinez je favorit jer ga je svladao u prvom meču. I ponovno će pobijediti bude li se Joyce držao iste taktike.

Fury se još jednom dotaknuo Usyka i njegove nedavne pobjede protiv Duboisa, ali i situacije iz pete runde kada je Daniel, po mnogima pogodio prvaka niskim udarcem.

Ukrajinac je dobio nekoliko minuta za oporavak, te nastavio meč i pobijedio.

Kralj Cigana je ponovio kako je Dubois pogodio Usyka sasvim legalnim udarcem.

– Boksam cijeli život, ja sam svjetski prvak, i to nije bio nizak udarac. Bilo je na pojasu. Sve ispod pojasa je nisko – kazao je Tyson Fury i nastavio:

– Ponekad su mi hlačice visoko podignute, a kad primim udarac na pojasu sudac će reći: ‘Tysone, pa svi znamo da to nije bio niski udarac’. Usyk je taj meč izgubio i to nokaut udarcem u tijelo. Od srca mi je žao Daniela jer je on trebao biti protivnik u meču za apsolutnog prvak. Daniel se trebao boriti protiv mene za najveću plaću koju je ikada vidio. Tužan sam zbog njega.

Zatim je Usyka nazvao čovjekom koji samo odustaje, te dodao će ponovno to učiniti.

– Odustao je kao papak, a onda je jadikovao i plakao zbog toga. Jednom je odustao i to će ponoviti – podvukao je Tyson Fury.

Odgovori

Back to top button