Boks

Tyson Fury pozitivan na COVID-19, borba s Deontayom Wilderom odgođena za listopad

Nakon što se u trening kampu britanskog boksačkog prvaka Tysona Furyja pojavio COVID-19 borba između Kralja Cigana i Deontaya Wildera, koja se trebala održati 24. srpnja, odgođen je za listopad, javlja ESPN.

Među zaraženima je i WBC-ov prvak Tyson Fury.

Fury je bolestan, ‘ali njegovi simptomi nisu toliko ozbiljni da mu je život ugrožen’. Kralj Cigana je već jednom cijepljen, ali nikada nije primio drugu dozu, potvrdili su iz njegovog tima.

Među zaraženima je bivši svjetski prvak u WBO-u Joseph Parker, te njegov novi trener Andy Lee, koji je također pomoćni trener Kralja Cigana.

Njihova trilogija trebala bi se dogoditi 9. listopada.

Kralj Cigana je u veljači prošle godine prekidom u sedmoj rundi nadjačao Brončanog bombardera i uzeo mu naslov teške kategorije, dok je njihov prvi meč u prosincu 2018. završio neodlučeno.

Prije dva mjeseca sve je bilo dogovoreno za borbu koja bi donijela apsolutnog svjetskog prvaka. Anthony Joshua i Tyson Fury trebali su se 14. kolovoza boru Saudijskoj Arabiji, a onda je iznenada otkazana.

Naime, Deontay Wilder je sudskom odlukom dobio priliku boriti se protiv Kralja Cigana, te pokušati vratiti WBC-ov pojas prvaka koji mu je Fury uzeo početkom prošle godine.

Odgovori

Back to top button