Boks

Tyson Fury oduševljen 19-godišnjim borcem: ‘On je budućnost teške kategorije’

Britanski teškaš Tyson Fury priprema se za najveću borbu u karijeri, no izdvojio je trenutak da istakne koji bi boksač mogao biti budućnost kategorije.

Fury sljedeću borbu ima 18. svibnja kada u Saudijskoj Arabiji boksa protiv Ukrajinca Oleksandra Usyka. Pobjednik će prvi put nakon 25 godina ujediniti četiri pojasa prvaka teške kategorije.

Neporaženi prvaci trenutačno su u žestokom treningu, ali nađu malo vremena kako bi s fanovima podijelili zanimljivost s priprema ili neka svoja razmišljanja.

Tako je Kralj Cigana u nedavnoj objavi na Instagramu nahvalio jednog mladog boksača, te poručio kako je taj borac spreman otići do vrha divizije.

Moses Itauma je budućnost teške kategorije’, napisao je Tyson Fury u svojoj objavi.

Neporaženi Itauma je vrlo perspektivan 19-godišnji britanski boksač koji želi postati najmlađi svjetski prvak, što bi značilo da bi nadmašio dosadašnji rekord Mikea Tysona.

Trostruki europski amaterski prvak od svoje 15. godine ima sparinge s vrhunskim boksačima, tako je nedavno bio u Furyjevom kampu i impresionirao Kralja Cigana.

Ima ugovor s Queensberryjem koji mu želi pomoći na putu do Tysonovog rekorda koji je postao svjetski prvak sa samo 20 godina, četiri mjeseca i 22 dana.

Trenutačno ima omjer 7-0 i sljedeću bi borbu trebao imati na spektaklu koji predvodi meč za apsolutnog prvaka teške kategorije između Furyja i Usyka, ali još nema protivnika.

Odgovori

Back to top button