Boks

Tyson Fury najavio kako će Wildera pobijediti u pet rundi

Britanski boksački prvak Tyson Fury bio je pozitivan na COVID-19, te je morao odgoditi borbu protiv Deontaya Wildera. Među zaraženima je bilo još nekoliko osoba iz njegovog tima.

Kralj Cigana će tako pojas WBC-ova prvak protiv Brončanog bombardera braniti 9. listopada u T-Mobile Areni u Las Vegasu.

– Nisam kriv što je virus ušao u naš kamp. Nisam okružen velikim brojem ljudi za razliku od većine svjetskih prvaka koji uz sebe imaju i mnogo priljepaka – kazao je Tyson Fury, te dodao:

– Otkako smo počeli raditi u kampu uopće nisam bio izvan kuće ili teretane, pa ni dio mojeg užeg tima. Jedino što se nije moglo kontrolirati su sparing partneri. Oni su jednostavno ulazili i izlazili, a grad je pun virusa. Pretpostavljam da je netko od njih unio virus.

Meč u listopad u bit će njih treći međusobni okršaj. Fury je u veljači prošle godine prekidom u sedmoj rundi nadjačao Wildera i uzeo mu WBC-ov naslov teške kategorije, dok je njihov prvi meč u prosincu 2018. završio neodlučeno. I dalje je uvjeren kako njegov suparnik ima zdravstvenih problema.

– Wilder je mentalno slomljen. Prošli put je sve bilo gotovo nakon sedam rundi, a ovog puta ću biti još brži. Pobijedit ću ga u pet rundi. I da imamo deset borbi, svaki bih put pobijedio – podvukao je Tyson Fury.

Odgovori

Back to top button