Boks

Julio Cesar La Cruz na Igrama u Tokiju želi ispisati povijest

Kubanski 31-godišnji boksač Julio Cesar La Cruz u svojoj vitrini ima olimpijsko zlato, četiri svjetska naslova, te je tri puta bio prvak Panameričkih igara.

Nikada nije postao profesionalac, a u povijest je odlučio ući na drugi način.

Naime, nakon što je na Olimpijskim igrama u Riju osvojio zlato u poluteškoj kategoriji, sada na Igrama u Tokiju želi osvojiti najsjajnije odličje i u teškoj kategoriji.

– Ta mi težina bolje odgovara. Tijekom karijere sam dobro napredovao, i nije mi bio problem skidati kilograme. Stekao sam snagu, a zadržao sam istu brzinu i eksplozivnost – kaže Julio Cesar La Cruz uoči Igara u Tokiju.

No konkurencija u teškoj kategoriji je vrlo jaka. Kubancu bi protivnik u drugom kolu mogao biti drugi nositelj Kazahstanac Vasilij Levit.

U drugom dijelu ždrijeba očekuje se da do finala stigne svjetski i europski prvak Rus Muslim Gadzhimagomedov. Julio Cesar La Cruz u svoj pohod na drugo olimpijsko zlato kreće u utorak 27. srpnja.

Stigne li do zlata, pa to isto ponovi i na Igrama u Parizu, postao bi četvrti boksač s tri najsjajnija odličja, te bi se pridružio sunarodnjacima Teofilu Stevensonu i Felixu Savonu te Mađaru Laszlu Pappu.

– Mi Kubanci oduvijek želimo postati prvaci, pa tako i ja. Zato treniram boks i tome sam se potpuno posvetio. Svakodnevno se pripremam za to jer znam da mogu uspjeti – podvukao je Julio Cesar La Cruz.

Odgovori

Back to top button