Boks

Tyson Fury: Možda je Wilder moj idući suparnik

Nedugo nakon što je Joshuin promotor Eddie Hearn objavio kako je složen ugovori za boksački meč protiv Furyja i da ga je Anthony već potpisao, javio se Kralj Cigana te iznenadio izjavom.

– Sve dok ne budem imao datum, dogovorenu borbu i brdo novca u svom džepu taj meč ne postoji. Mnogo toga još može pokvariti planove, a da se za to ne zna. Ništa nije riješeno dok ne uđemo u ring, a tome još nismo ni blizu – izjavio je Tyson Fury.

Glavni organizator meča za apsolutnog svjetskog prvaka Eddie Hearn nekoliko je puta istaknuo kako su se pregovori odužili jer za dogovor takvog meča treba vremena. Prošli su mjeseci njihovih pregovora i kada je napokon stigla vijest da je sve stavljeno na papir Fury je sve zbunio svojom izjavom.

– Borba će se svakako dogoditi, ali hoće li to biti uskoro? Odgovor je, ne – kazao je Tyson Fury, te najavio mogući dvoboj s Deontayom Wilderom, s kojim je dvaput boksao, te mu uzeo WBC-ov pojas prvaka:

– Wilder je i dalje u kombinaciji, on bi mogao biti moj sljedeći suparnik. Tko zna, možda nas čeka trilogija. Mnogo se toga događa iza kulisa…

Prošlog je tjedna Furyjev promotor Bob Arum izjavio:

– Sve je dogovoreno. Nema više prepreka za održavanje te borbe. Obje strane su postigle dogovor i još samo trebamo potpisati ugovore. Ali ne mogu potvrditi da više nema problema.

Super borba između vlasnik WBA, IBF, WBO i IBO naslova 31-godišnjeg Anthonyja Joshue i godinu dana starijeg WBC-ova prvaka Tysona Furyja planirana je za lipanj, no hoće li se ona tada i održati – tko zna.

Odgovori

Back to top button