Boks

Boksački klub Torcida prvi put na državnom prvenstvu

Boksački klub Torcida iz Splita na ovogodišnjem Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske, koje je u četvrtak 11. ožujka počelo u Zagrebu, upisuje prve službene nastupe svojih boksača na državnom prvenstvu, piše na službenoj stranici Hrvatskog boksačkog saveza.

Čast da upiše premijerni nastup na PH braneći Torcidine boje pripala je mladom borcu Branimiru Malenici u kvalifikacijskoj borbi do 81 kg pod vodstvom Torcidinih trenera Dražena Burića i Ivana Duvančića. Čvrsti Malenica boksao je protiv vrlo kvalitetnog boksača BK Leonardo Hrvoja Čibarića, jakog udarača, što je bio najbolji meč prvog dana programa u Zagrebačkom boksačkom centru.

Viši i tehnički potkovani Malenica uspješno je odolio početnim napadima Čibarića, preuzeo kontrolu nad mečom i dominirao protiv agresivnog borca iz zagrebačke Dubrave. U sve tri runde izmjenjivali su se napadi i sijevali jaki udarci s obje strane, meč se nekoliko puta morao prekidati i zbog liječničke pomoći Čibariću, a Malenica je zasluženo pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca.

Branimir Malenica u petak, 12. ožujka ima priliku osvojiti prvu, povijesnu medalju na prvenstvu Hrvatske za BK Torcidu u četvrtfinalnom meču protiv Mateja Uremovića iz BK Rijeke. U četvrtfinalu će u ring ući još dvojica Torcidinih boksača – Josip Perković (do 81 kg) i Anto Stipetić u teškoj kategoriji do 91 kg.

Na ovogodišnjem prvenstvu koje traje do nedjelje 14. ožujka u Boksačkom centru na Velesajmu, organiziranom prema svim epidemiološkim mjerama, nastupa ukupno 54 seniora iz 31 kluba, te 54 mlađih seniora iz 29 klubova.

Svi klubovi i boksači, kao i njihovi treneri, zaslužuju sve pohvale za odaziv, iskazanu spremnost za fer i sportsko nadmetanje i poštivanje svih propisanih mjera u borbi protiv covida-19. Čestitamo!

Prvog dana održano je jedno finale i podijeljene su prve medalje – u kategoriji do 54 kg mlađih seniora Tomislav Letinić iz Arene Pula pobijedio je odlukom sudaca 4:1 Luku Hrustića iz Leonarda i prvi se okitio zlatnom medaljom.

Odgovori

Back to top button