Boks

Tyson Fury još malo podebljao račun, poznato je koliko je zaradio od meča protiv Dilliana Whytea

Nakon subotnje boksačke priredbe na Wembleyju, WBC-ov prvak Tyson Fury još je malo podebljao svoj račun. Kralj Cigana je u londonskom meču nokautom pobijedio Dilliana Whytea i obranio naslov prvaka teške kategorije.

Organizaciju priredbe dobio je jedan od Furyjevih promotora Frank Warren koji je osigurao honorar od 41 milijun dolara.

Podjela je bila dogovorena u omjeru 80:20 u korist Furyja, pa je tako prvaku bila zajamčena zarada od 29,5 milijuna, dok je Whyteu pripalo 7,4 milijuna dolara.

Naravno, Tysonov honorar će se dodatno podebljati kada mu sjedne još 4,1 milijun dolara.

Kada se i to zbroji, Furyjeva konačna zarada je minimalno 33,6 milijuna dolara! Taj iznos još će biti veći kada stignu ostale nagrade i honorar od sponzorskih ugovora.

A prvak UFC-ove teške kategorije Francis Ngannou je u siječnju prvi put branio naslov i za pobjedu protiv Ciryla Ganea dobio honorar od 600.000 dolara.

Whyteova zarada u meču protiv Furyja je više nego deseterostruko veći od Francisova honorara, a britanski boksač nije ni među tri najbolja borca teške kategorije.

– Nadam se da je Whyte zadovoljan svojim nastupom. On se nije borio samo protiv svjetskog prvaka, nego i protiv boksačke legende. Nitko to ne može osporiti, najbolji sam teškaš u povijesti! Nema onoga tko bi mene pobijedio – kaže Tyson Fury i objasnio:

– Visok sam 206 centimetara, težak 120 kilograma i krećem se kao borac srednje kategorije. Udaram poput munje i mogu primati udarce.

Odgovori

Back to top button