Boks

Tyson Fury je po svakom udarcu u posljednja dva meča zaradio 280 tisuća dolara

Tyson Fury u subotnjem boksačkom spektaklu na Wembleyju (od 23 sata) pred 94.000 gledatelja po drugi put brani pojas WBC-ova prvaka.

Kralj Cigana u britanskom obračunu boksa protiv izazivača Dilliana Whytea, a uoči meča još je jednom ponovio kako mu je ovo posljednja borba u karijeri.

– U fantastičnoj sam formi i osjećam se odlično. Ne mogu vjerovati da je to moj posljednji meč u karijeri. Bit će to epski trenutak – istaknuo je Tyson Fury i najavio kako će londonska priredba jedna od najposjećenijih u povijesti.

Kod dogovaranja meča između Furyja i Whytea mnogo se govorilo o podjeli honorara, te je odlučeno kako će Kralj Cigana dobiti 80 posto zarade, a ostatak će dobiti izazivač.

Furyju je za ovaj meč zajamčena zarada od 33 milijuna, a Whyteu osam milijuna dolara.

Na internetskoj stranici The Punters Page izračunali su koliko je Tyson Fury zaradio po jednom udarcu u dvojih deset posljednjih borbi.

Prema njihovim podacima Kralj Cigana je zaradio 158 milijuna dolara u posljednjih deset borbi zadavši 1077 udaraca. Fury je tako za svaki udarac dobio 146.700 dolara!

Najviši honorar je dobio u drugom meču protiv Wildera kada je osvojio WBC-ov naslov i zaradio 40,6 milijuna dolara.

U tom je meču imao 135 udaraca i za svaki je dobio 300 tisuća dolara.

U lanjskom meču kada je obranio pojas protiv Wildera u njihovoj trilogiji, Fury je zaradio 38,9 milijuna dolara.

Tada je uputio 150 udaraca i svaki mu je donio 259 tisuća dolara.

Kada se u obzir uzmu njegova dva posljednja meče, Tyson Fury je po svakom udarac kojim je pogodio Wildera zaradio 280.000 dolara.

Fury je posljednji put na Otoku boksao prije četiri godine, a posljednjih pet mečeva imao je u Americi.

Odgovori

Back to top button