Boks

Tyson Fury je veliki favorit u meču protiv Dilliana Whytea

Tyson Fury (31-0-1, 22 KO) u subotu 23. travnja na boksačkom spektaklu na Wembleyju brani pojas WBC-ova prvaka teške kategorije protiv izazivača Dilliana Whytea (28-2-0, 19 KO).

Kladionice su uoči njihovog okršaja postavile Kralja Cigana za velikog favorita.

Tečaj na Furyjevu pobjedu je 1.2, dok je koeficijent na trijumf Whytea – 5.

Mnogi su uvjereni kako će Fury lagano doći do pobjede, no Whyte će sigurno imati što pokazati u okršaju s Kraljem Cigana. Dilliana smeta što je sva pažnja usmjerena prema protivniku.

– Neki me pokušavaju gurnuti u stranu i sve prikazati kao da je to Furyjev show. Ja sam profesionalac i spreman sam preuzeti svoj dio zadaće – kazao je nedavno Dillian Whyte.

A Fury je svjestan kako ne smije podcijeniti Whytea.

– Trenutačno samo o njemu razmišljam. A nakon borbe ćemo vidjeti što je sljedeće. Na mom dnevnom redu je samo borba protiv Dilliana Whytea. Mnogi ga podcjenjuju, ali ja ne – kaže Tyson Fury i dodaje:

– Ima moje potpuno poštovanje i tako je bilo kroz cijele pripreme u trening kampu. Treniram od siječnja i rušim rekorde u dvorani. Dobro se osjećam. A Whyte ima isto poštovanje koje sam davao i Deontayu Wilderu.

Dillian Whyte u meč protiv Furyja ulazi nakon pobjede protiv Aleksandra Povetkina kada je prije godinu dana vratio pojas WBC-ovog privremenog prvaka. Borba protiv Furyja mu je najveća u karijeri.

Kralj Cigana je u ožujku 2020. u njihovom uzvratnom meču prekidom u sedmoj rundi pobijedio Deontaya Wildera i osvojio pojas WBC-ova prvaka.

U listopadu prošle godine je nokautom u 11. rundi još jednom svladao brončanog bombardera.

Odgovori

Back to top button