Boks

Trener Brončanog bombardera tvrdi kako Andy Ruiz nema šanse protiv Deontaya Wildera

Deontay Wilder se prošle godine uspješno vratio nakon dva poraza protiv Tysona Furyja. Bivši svjetski prvak je u listopadu nokautom u prvoj rundi pobijedio Roberta Heleniusa i podsjetio kako je i dalje opasan udarač.

Brončani bombarder već gleda prema novom protivniku. Krajem godine se pojavila informacija kako je Anthony Joshua jedan od kandidata, no izgleda kako će Wilder boksati protiv Andyja Ruiza Jr-a.

Američko-meksički borac je nakon poraza od Anthonyja Joshue pobijedio u dva meča. U svibnju 2021. svladao je Chrisa Arreolu, a lani u rujnu bio je bolji od Luisa Ortiza.

Wilderov trener Malik Scott tvrdi kako Ruiz nema šanse protiv Brončanog bombardera.

– Andy Ruiz nije nikakva prijetnja discipliniranom Deontayu Wilderu. Prolazio sam kroz svoje zabilješke i snimke, te uočio kako Andy ima problema s discipliniranim borcima. Ako mu pružite priliku za pobjedu, onda bi je mogao iskoristiti, no držite li se taktike, lako ga neutralizirate – kaže Malik Scott i nastavlja:

– On je dobar borac, ali ima neke nedostatke. Teško može nekoga pobijediti tko se drži taktike. Joshua u prvom meču nije bio taktički discipliniran, kao u revanšu. Čim je AJ podigao disciplinu, Ruiz više nije imao rješenje. Po meni je i Chris Arreola bio bolji od Ruiza, uzeo je barem dvije runde više od njega.

Wilder je za 13 centimetara viši od Ruiza i veći mu je raspon ruku. I u tome će Deontay biti u prednosti pred mogućim protivnikom.

– Ruiz će jurnuti na Wildera i izložiti se riziku. Pokušat će dosegnuti Deontaya, ali mu neće biti lako dostupan. Kada shvati da ne može ništa napraviti, to će dobro platiti. Taktički discipliniran Wilder neće imati problema protiv Ruiza – podvukao je Malik Scott.

Njihov meč još nije službeno dogovoren.

Odgovori

Back to top button