Boks

Torcida s novih pet pobjeda učvrstila prvo mjesto, i Rovinjani slavili u pet mečeva

U Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu održano je 7. kolo 1. Hrvatske boksačke lige i HBL/mladi, piše na službenoj stranici HBS-a.

S novih pet pobjeda u 7. kolu boksači Torcide učvrstili su prvo mjesto u Hrvatskoj boksačkoj ligi (mlađi seniori i seniori)! Nove pobjede upisali su mlađi senior Ivan Burić, te seniori: Enrico Krluk, Ivan Vukasović, Duje Burić i Jan Morović.

Posebno je impresivnu pobjedu nokautom upisao Ivan Vukasović. Nekih dosadašnjih glavnih aduta Torcide nije bilo zbog problema s koronom i ozljedama, pa pet pobjeda za učvršćenje vodstva tim više dobiva na težini.

Glavni konkurenti iz BK Rovinja upisali su tri pobjede u kategoriji seniora i mlađih seniora (Leon Domić, Vito Košar i Lukas Jurić), te još dvije u juniorskoj konkurenciji (Blaž Krušelj i Dino Galant).

Mladi Vito Košar tako je nastavio niz nepobjedivosti, a ponovo je jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Marka Ramljaka iz Rijeke u svojevrsnom “meču dana” jer obojica se bore za mjesto u reprezentaciji za Europsko prvenstvo U-22 u Poreču i sasvim je izgledno da će se ponovo sučeliti u finalu skorog državnog prvenstva do 22 godine (lani je bolji u finalu bio Rovinjanin Vito Košar).

Rovinjski teškaš Lukas Jurić u izravnom je dvoboju, neizvjesnom i otvorenom do kraja, pobijedio konkurenta iz Torcide Ivana Rajčića podijeljenom sudačkom odlukom.

Glavnog aduta Rovinjana, teškaša Ivana Bertića (pobjednik lani i nad Tonijem Filipijem) nije bilo jer mu se nije mogao pronaći adekvatni suparnik.

U mlađim kategorijama u HBL/mladi odličan učinak ostvarili su boksači Broda s pet pobjeda (plus još dvije u mlađim seniorima) i preuzeli vodstvo u ukupnom poretku ispred zadarskog Aresa (jedna pobjeda u šest nastupa). Za veliki dan Brođana zaslužni su: Nikola Zeleni, Luka Pranjić, Ana Jukičić, Juraj Tutundžić, Gabriel Kapetanić, Marko Karlović i Ivan Jukičić.

Odlični su bili i predstavnici zagrebačkog Titan Gyma, a veliki broj bodova osigurali su: Petra Pustaj Šimić, Borna Kolman, Maro Obrovac, Laon Majstorić i David Kuveždić,

Posebno je odličan bio u mlađe seniorskom derbiju Maro Obrovac iz Titana koji je podijeljenom odlukom svladao reprezentativca Anthonyja Mirkovića iz Arene Pula.

U odličnom natjecanju na koje se prijavilo 35 klubova održano je 67 mečeva u svim dobnim skupinama, vrlo uzbudljivih i kvalitetnih, a čak 34 u seniorskoj i ml. seniorskoj konkurenciji.

Pamtit će se i dvije dominantne pobjede Karlovčana u superteškoj kategoriji, Arona Vrnoge Gregorija i Borne Grčića, kao i premijerni nastupi članova novih zagrebačkih klubova Agram i Katran koji su po prvi put nastupili u Hrvatskoj boksačkoj ligi!

Premijerne pobjedničke nastupe za BK Petar Zrinski imale su mlade sestre Valeria i Mariela Šteko, kćerke poznatog profi-borca i trenera Mladena Šteke koji je uspješnu karijeru izgradio u Njemačkoj, a kćeri se žele natjecati za Hrvatsku i izboriti mjesto u reprezentativnim selekcijama!

Za boksače Thora Bartolovec nastupio je i – jedan Brazilac – Warley Gabriel da Silva u kategoriji mlađih seniora i hrabro se borio s Antunom Vimanom iz Coloseuma!

Sve rezultate pogledajte OVDJE.

Odgovori

Back to top button