Boks

Claressa Shields potvrdila svoju nadmoć protiv Slovenke Eme Kozin

Slovenska boksačica Ema Kozin izdržala je svih deset rundi protiv Amerikanke Claressa Shields, ali u svom najvažnijem meču u karijeri na priredbi u Cardiffu nije uspjela nadjačati suparnicu.

Jedna od najboljih boksačica na svijetu još jednom potvrdila svoju dominaciju te je pobjedom protiv Slovenke uz svoje WBA, WBC i IBF naslov prvakinje dodala i WBF-ov pojas.

Claressa je bilo pokretljivija i vrlo aktivna, te se odmah moglo zaključiti kako Emi neće biti nimalo lagano. Slovenska borkinja nije mogla pratiti taj ritam.

Sporije se kretala i mnogo manje ulazila u udarce. Čekala je svoju priliku, no iskusna Amerikanka nije niti jednom pogriješila.

Claressa Shields je predobra boksačica, tehnički i fizički spremnija od svojih suparnica. Dvostruka olimpijska pobjednica je napadala i pogađala protivnicu, tražila je prekid, no to se nije dogodilo kao ni u sedam prethodnih mečeva.

– Sretna sam zbog pobjede, ali mi je žao nisam nokautirala suparnicu. Sudac je nekoliko puta trebao prekinuti borbu, jer nije uzvraćala udarce u šestoj i sedmoj rundi. Željela sam Emu ukloniti s puta i izazvati Savannah. Ja sam svoj posao odradila, a sada je red na nju – kazala je američka boksačica.

Nakon meča su Claressa Shields i Britanka Savannah Marshall imale nešto reći jedna drugoj, te se po njihovom razgovoru može zaključiti kako bi uskoro mogli vidjeti i njihov međusobni okršaj.

Na istoj priredbi Chris Eubank Jr. je sudačkom odlukom svladao Liama Williamsa i tako stigao do 23. pobjede u karijeri.

Odgovori

Back to top button