Boks

Tko bi mogao biti Canelov protivnik u svibnju? Tri su kandidata

Meksička boksačka superzvijezda Canelo Alvarez bori se dvaput godišnje. Jedan meč ima u svibnju za vrijeme meksičkog praznika Cinco de Mayo, a drugi u devetom mjesecu negdje oko 16. rujna kada je meksički Dana nezavisnosti.

Njegova posljednja borba dogodila se krajem rujna u Las Vegasu kada je lako na bodove pobijedio suzdržanog Amerikanca Jermella Charla.

Prije toga je imao još dvije obrane naslova apsolutnog prvaka u supersrednjoj kategoriji protiv Kazahstanca Genadija Golovkina i Britanca Johna Rydera.

Taj niz od tri pobjede uslijedio je nakon poraza u svibnju 2022. od Dmitrija Bivola u meču za WBA-ov pojas u poluteškoj kategoriji.

Canelo bi se prema ESPN-ovim informacijama u svibnju mogao boriti protiv jednog os sljedećih kandidata – Jaime Munguia, Jermall Charlo i Terence Crawford.

Meč između Munguije i Canela sigurno je onaj koji bi prvenstveno meksička publika vrlo rado gledala. No treba dodati kako se Munguia 27. siječnja bori protiv Johna Rydera.

Jermall Charlo boksa u srednjoj kategoriji i vlasnik je WBC-ova pojasa svjetskog prvaka. Oni su trebali boksati ove godine, ali je meč otkazan.

Ipak, najveće uzbuđenje bi donijela borba protiv Terencea Crawforda. Bud je prvi boksač u povijesti koji je držao sva četiri svjetska naslova u dvije različite težinske kategorije.

Donedavno je bio apsolutnog prvaka velter kategorije, ali mu je IBF oduzeo pojas. Trenutačno je prvi na ‘P4P’ ljestvicama najboljih boksača.

Odgovori

Back to top button