Boks

Nikolina Ćaćić osvojila zlato na Zagreb Grand Prixu, u subotu još devet finala

Prva hrvatska boksačka olimpijka u Tokiju 2021. i kandidatkinja za Pariz 2024., ove godine brončana na Europskom prvenstvu U-22 NIKOLINA ĆAĆIĆ pobjednica je ZAGREB GRAND PRIXA u kategoriji do 57 kg!

Trofejna Nikolina u finalu je sigurno, uz dva brojanja, jednoglasnom odlukom sudaca pobijedila iskusnu i borbenu LIDIJU TIŠLAR (Stršljen Samobor) koja se nije predavala do kraja.

Druga naša olimpijska kandidatkinja SARA BERAM plasirala se u finale jednoglasnom pobjedom protiv Talijanke Assunte Canfore, koja je kao i Sara osvojila brončanu europsku medalju.

U finalu u subotu čeka je druga Talijanka Alessia Mesiano (32), bivša svjetska prvakinja (SP 2016.)!
Finale teške kategorije do 92 kg izborio je prekaljeni Puljanin MARKO ČALIĆ (35) koji je u reprizi ovogodišnjeg finala prvenstva Hrvatske sigurno pobijedio Osječanina MARKA PRATLJAČIĆA.

Stariji brat Pratljačić na kraju druge runde morao je predati meč zbog ozljede i otekline ispod oka nakon udarca početkom druge runde.

Čalić je obje runde uvjerljivo dobio i u finalu će se boriti protiv hrvatskog prvaka do 22 godine, 14 godina mlađeg JANA MOROVIĆA.

Subotnja finala nisu uspjeli izboriti do 63,5 kg Splićanin MARIN JELAČIĆ i FILIP POTUROVIĆ (Nova Gradiška), a obojica su izgubili žustre mečeve od predstavnika Španjolske.

Brončane medalje do 75 kg osvojili su BRUNO FILIPČIĆ (Omega Zagreb) i IVAN VUKASOVIĆ (Torcida Split) koji su u polufinalima zaustavljeni od vrlo kvalitetnih predstavnika Ukrajine i Slovenije.

Broncu sa svog prvog ZAGREB GRAND PRIXA nosi još jedan torcidaš JOSIP PERKOVIĆ do 86 kg koji se u polufinalu borio protiv vrhunski spremnog i tehnički izbrušenog Engleza Scotta Teagna.

U završnoj večeri ZAGREB GRAND PRIXA (subota, 9. XII. 2023. od 20.00 sati) na rasporedu je 8 muških finala i jedno između boksačica!

Hrvatski boksači bore se u četiri finala plus Sara Beram, a spektakularni završetak ZAGREB GRAND PRIXA je superfinale superteške kategorije između Marka Miluna i Luke Pratljačića!

Izravni tv-prijenos je na Sportskoj televiziji i Sportklubu Fight!

Odgovori

Back to top button