Boks

Teškaš Marko Pratljačić pobijedio Ukrajinca i osigurao medalju na turniru u Debrecenu

Kakvi dani za osječku braću Pratljačić! Veliki trijumfi velike i jake braće iz BK Osijek i nadaleko poznatog osječkog Juga II, istodobno na dva kontinenta, piše na službenoj stranici HBS-a.

Dok superteškaš Luka Pratljačić (25) ruši sve na elitnom Golden Belt turniru u Marakešu gdje je nokautima u nizu izborio nastup u finalu, stariji brat Marko Pratljačić (28), državni prvak u teškoj kategoriji, postigao je uspjeh karijere osiguravši medalju i polufinale na jednom od najjačih svjetskih turnira, 67. Bocskai memorijalu u Debrecenu!

Marko je prekidom zbog ozljede dobio meč četvrtfinala protiv ukrajinskog prvaka Serhija Horskova!

Na liječnikovu preporuku sudac je prekinuo meč u prvoj rundi zbog posjekotine arkade iznad lijevog oka Ukrajinca.

Do ozljede je došlo odmah u startu, u prvom sudaru Marka i Horskova. Zbog krvarenja uslijedila je prva intervencija liječnika koji je dopustio nastavak, no nakon nekoliko razmjena i sve jačeg krvarenja Ukrajinca, sudac je ponovo prekinuo borbu i nakon druge liječničke intervencije meč je prekinut.

U ono malo borbe Marko je zauzeo napadački gard, viši i dužih ruku od Ukrajinca tjerao ga je na konopce i plasirao serije udaraca, nametnuo se Horskovu i bio dominantniji i konkretniji.

U prvoj borbi izdominirao je Azerbajdžanca i potom dobio Ukrajinca, a obojica suparnika su prije borbi slovili za favorite!

Sve čestitke našem prvaku teške kategorije Marku Pratljačiću na uspjehu karijere, na velikim pobjedama i osvojenoj medalji na Bocskai memorijalu u respektabilnoj međunarodnoj konkurenciji! Lani se vratio boksu i ozbiljnim treninzima, a i trenerski je vodio mlađeg Luku na Svjetskom studentskom prvenstvu u Turskoj gdje je Luka Pratljačić osvojio brončanu medalju!

Marko Pratljačić bit će jedini naš predstavnik u polufinalima u Debrecenu!

U polufinalu će boksati već sutra, u petak 10. veljače 2023. i bit će mu to već treći meč zaredom u tri dana u opakoj konkurenciji u kojoj se svaka pogreška skupo plaća.

Mladi hrvatski reprezentativac Gabrijel Debanić (BK Leona Zagreb) u srednjoj kategoriji do 75 kg ostao je nadomak medalje i nije uspio izboriti polufinale na 67. Bocskai memorijalu!

Srčani Debanić izgubio je u 1/4 finalu od domaćeg Mađara Pylypa Akylova u meču izjednačenom u sve tri runde, a odluka sudaca na kraju – jednoglasna u korist domaćeg Mađara.

Debanić je otpočetka diktirao tempo, krenuo odlučno prema naprijed i htio se nametnuti stalnim napadima, a okretni Mađar opredijelio se na kontre i serije iz povlačenja.

Mađar je kvalitetno koristio brze promjene pravca i brze udarce, no i Debanić je uspijevao plasirati svoje kombinacije.

Odgovori

Back to top button