Boks

Sportskog direktora IBA-e Marka Petriča oduševio Poreč koji će organizirati EP i SP za ml. seniore

Marko Petrič, sportski direktor IBA-e i jedan od najutjecajnijih ljudi Svjetske boksačke federacije, uz vodstvo Hrvatskog boksačkog saveza, obišao je Poreč koji će 2024. godine u proljeće i jesen biti domaćin dva velika prvenstva – Europskog prvenstva za mlađe seniore i mlađe seniorke (2. – 15. travnja 2024.) i Svjetskog prvenstva za mlađe seniorke i mlađe seniore (20. listopada – 6. studenoga 2024.), piše na službenoj stranici HBS-a!

Direktor IBA-e Marko Petrič i čelnici HBS-a primljeni su u uredu gradonačelnika Poreča Lorisa Peršurića, te su obišli smještajne kapacitete ‘Plave lagune’ koja će ugostiti najbolje mlade boksačice i boksače svijeta, sportsku arenu Žatika u kojoj će se održati IBA Svjetsko prvenstvo. Razgovaralo se o punoj suradnji s lokalnom zajednicom kako bi organizacija velikih boksačkih prvenstava polučila maksimalni uspjeh.

Direktor Svjetskog boksačkog saveza IBA-e Marko Petrič oduševljen je viđenim u Poreču, uvjetima smještaja za sve sudionike prvenstava, kao i multifunkcionalnom, modernom arenom Žatika koja pruža sve potrebno za održavanje najvećih sportskih događaja.

U Uredu gradonačelnika Grada Poreča boksački čelnici razgovarali su s dogradonačelnikom Elijom Štifanićem i Zoranom Jendrašićem iz Sportske zajednice Grada Poreča o svim tehničkim detaljima organizacije, među kojima je i pitanje maskote koja će promovirati Poreč i IBA Svjetsko boksačko prvenstvo.

Poreč i Hrvatski boksački savez dokazali su se kao iznimni domaćini Europskog prvenstva za seniore i seniorke U-22 u proljeće 2022. godine, a IBA-in direktor Marko Petrič prema svemu što je vidio u obilasku, uz sve uvjete i pogodnosti koje pruža turističko-sportski biser Istre i Hrvatske, ne sumnja da će organizacija sljedećih velikih boksačkih natjecanja biti na još višoj razini.

Hrvatska će po prvi put u boksačkoj povijesti, u istoj godini, ugostiti Europsko i Svjetsko prvenstvo za mlađe seniorke i mlađe seniore, a Grad Poreč, poznat kao jako sportsko središte s velikim brojem natjecanja i kampova u brojnim sportovima tijekom cijele godine, time će se profilirati i kao značajno boksačko središte za cijelu Europu i svijet.

Odgovori

Back to top button