Boks

Sjajni nastupi reprezentativaca u 1. kolu Hrvatske boksačke lige u Bartolovcu

Prošlog je vikenda održano 1. kolo Prve Hrvatske boksačke lige i HBL/mladi uz međunarodni turnir ‘Trnovec Open’ u organizaciji BK Thor Bartolovec u sportskoj dvorani Osnovne škole Trnovec – prvo boksačko natjecanje ikad u najmanjem mjestu u Hrvatskoj s registriranim boksačkim klubom, piše na službenoj stranici HBSa.

Održano je ukupno gotovo 50 mečeva u svim dobnim skupinama, u trajanju od osam i pol sati, uz nekoliko javnih sparinga u kojima su sudjelovali gosti iz Austrije, Slovenije i BiH.

Boksačice i boksači u brojnim su mečevima oduševili sve prisutne, a posebno će se pamtiti:

– sjajni nastupi seniorskih U-22 reprezentativaca, Splićana Petra Leskura i Marina Jelačića, te Gabriela Debanića

– Petar Leskur iz splitskog Groma, prvak do 86 kg i najbolji boksač U-22 Prvenstva Hrvatske, u najboljem meču 1. kola potvrdio je klasu i mjesto na EP do 22 godine (do 80 kg) suverenom pobjedom nad Marom Obrovcem (Titan Gym), prvakom U-22 do 80 kg;

– Marin Jelačić (Pauk Split) do 63,5 kg sigurno je pobijedio Tomislava Šipraka (Coloseum), a Gabriel Debanić (Leona ZG) prekidom u 3. rundi Josipa Lovrića (Torcida Split)

– nevjerojatni triler (juniori) između torcidaša Josipa Tokića i Riječanina Vedrana Šapanje u kojem su obojica naizmjenično jedan drugoga bacali u nokdaune (brojalo se ukupno pet puta obojici!), a podijeljenom odlukom pobijedio je 207 cm visoki junior Tokić

– strahoviti nokauti torcidaša Ivana Rajčića i domaćeg povratnika Timija Maslića (seniori 86 kg) – Rajčić je brzopoteznom serijom prekidom završio meč protiv povremenog mladog reprezentativca Marka Ramljaka (Rijeka), a Timi Masllić (Thor Bartolovec) nokautom protiv Đorđića (Kutina)

– u žestokom meču Ivan Vukasović (Torcida) pobijedio je 3:0 Gregoryja Rovišana (Leonardo), a Bruno Filipčić (Omega ZG) u otvorenoj i neizvjesnoj borbi Rovinjanina Matea Paulinića (75 kg)

– odlični ženski meč olimpijske kandidatkinje Sare Beram (Petar Zrinski ZG) i hrabre Samoborke Lidije Tišlar uz sigurnu pobjedu Sare Beram kojoj je to bio prvi meč nakon nastupa na Europskim igrama u Krakovu u lipnju

– sjajni povratak Agate Štajcer (brončane na kadetskom EP-u) nakon preboljene mononukleoze, borbeni mečevi kadeta i juniora poput Luka Božurića (Rekord ZG) i Ine Melade (Sv. Krševan ZD), te Mustafe Gašija (Rekord ZG) i Ivana Blagaja (Ronin Križevci); meč između juniora Zadra Ivana Skoblara i Kaštelanina Duje Cvitanovića, dominantne pobjede domaćih osvajačica europskih medalja, Lane Skupnjak i Lorene Horvat, ekspresna pobjeda prekidom kadetskog teškaša Agrama Dominika Sokača (90 kg) itd…

Dvostruki uzastopni prvaci Prve Hrvatske boksačke lige, BK Torcida Split nastupili su s četvoricom boksača koji su izborili tri pobjede!

Odlični su u mlađim kategorijama bili mladi iz Slavonskog Broda – BK Brod s upisanih 6 pobjeda u prvom kolu, a Radnički je dodao dvije pobjede u tri nastupa.

Od ove sezone za ekipni poredak boduju se zasebno sve dobne kategorije: 1. HBL seniori, 1. HBL mlađi seniori, 1. HBL juniori, 1. HBL kadeti i 1. HBL mlađi kadeti.

U bodovanje ulaze samo mečevi između registriranih članova hrvatskih klubova, članica HBS-a!

Sve čestitke domaćim boksačicama i boksačima Thor Bartolovca koji su nošeni domaćom publikom davali maksimum i razveselili publiku s pet pobjeda, a pružili su i sve od sebe kao uzorni organizatori velikog sportskog događaja za mali Bartolovec!

Na kraju su podijeljene nagrade za 1. ‘Trnovec Open’ koji vrijedni domaćini planiraju ustanoviti kao tradicionalni međunarodni turnir koji će se svake godine održavati u Bartolovcu!

U 1. kolu Hrvatske boksačke lige ispit za tehničkog delegata, pred predsjednikom Natjecateljske komisije Nikolom Volarevićem polagao je Mario Žiger iz Zagreba i uspješno položio.

Sljedeće, 2. kolo Prve Hrvatske boksačke lige i HBL/mladi na rasporedu je u nedjelju, 15. listopada 2023. u Kutini (organizator BK Kutina)!

Nagrade na ‘Trnovec Openu’:

Najborbeniji ženski par: Lana Skupnjak (Thor Bartolovec) i Lena Aščić Grom Split)

Najbolja boksačica turnira: Lorena Horvat (Thor Bartolovec)

Najbolja tehničarka: Barbara Princip (Brod SB)

Najbolja boksačica međunarodnog meča: Ana Jukičić (Brod SB, pobijedila je Mađaricu Finnu Janku)

Najbolja povratnica u ring: Agata Štajcar (Kutina)

Najbolja seniorka: Sara Beram (Petar Zrinski)

Najkvalitetniji ženski meč: Sara Beram (P. Zrinski) – Lidija Tišlar (Stršljen Samobor)

Najborbeniji muški par: Luka Božurić (Rekord ZG) i Ino Melada (Sveti Krševan ZD)

Najbolji boksač turnira: Patrik Vučković (FC Kovačić Varaždin)

Mjesto Bartolovec sa samo 400 stanovnika je najmanje mjesto u Hrvatskoj u kojem djeluje registrirani boksački klub koji se u kratkom djelovanju može podičiti već s tri europske medalje (Lorena Horvat zlatna i srebrna na kadetskom EP-u, te Lana Skupnjak brončana kadetkinja na Europskom prvenstvu).

Odgovori

Back to top button