Boks

Sjajni mečevi u četvrtfinalu PH-a: Plantić jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Grdovića

Drugog dana Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za seniore i mlađe seniore u Boksačkom centru Zagreb (11. -14. ožujka 2021.) održani su četvrtfinalni mečevi. Ulog je bio velik – borilo se za medalje na državnom prvenstvu, piše na službenoj stranici Hrvatskog boksačkog saveza.

U vrlo kvalitetnoj kategoriji do 81 kg predstavio se olimpijski kandidat Luka Plantić koji je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio srčanog borca iz Zadra Nikoletta Grdovića koji se hrabro upustio o otvoreni fight s iskusnijim i renomiranijim Plantićem.

U istoj kategoriji odličan meč odboksao je mladi kvalitetni borac Leo Cvetković iz Omege Zagreb koji je jednoglasnom odlukom pobijedio Josipa Perkovića iz Torcide Split, a on iza sebe ima iskustvo i iz profesionalnih ringova. Cvetković ga je snažnim udarcima u tijelo već u prvoj rundi prisilio na dva nokdauna.

Još neizvjesniji i žešći meč prikazali su Matej Uremović iz BK Rijeke i Branimir Malenica iz Torcide. U bespoštednoj razmjeni udaraca u sve tri runde, prednost je otišla na stranu Uremovića koji se plasirao u polufinale jednoglasnom odlukom sudaca.

U teškoj kategoriji do 91 kg snažan dojam ostavio je Kristijan Duje Gačina iz Gladijatora koji je Špiru Čipčića iz Klisa serijom udaraca prisilio na predaju prekidom u drugoj rundi.

U istoj kategoriji razornim nokautom u prvoj rundi pobijedio je Ivan Stupalo iz BK Salone nad Franom Vrdoljakom iz Gladijatora.

U polufinale 91 kg plasirao se i Zvonimir Rebolj iz Osijeka koji je u žestokom meču sudačkim prekidom u trećoj rundi pobijedio Antu Stipetića iz Torcide Split.

Borbe u četvrtfinalu daju za pravo da će subotnja polufinala (od 12 sati) pružiti vrhunski boks i ono najbolje što hrvatski boksači mogu pokazati nakon stanke zbog pandemije koronavirusa.

Sve rezultate i raspored sutrašnjih mečeva pogledajte OVDJE.

Rezultate drugog dana Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za mlađe seniore te raspored polufinala možete pronaći OVDJE.

Odgovori

Back to top button