Boks

Marija Malenica uvjerljivo izborila finale Svjetskog kupa

Hrvatska boksačica i olimpijska kandidatkinja, Splićanka Marija Malenica iz BK Pit Bull, sjajno je odradila polufinalni meč na Svjetskom kupu u Kòlnu i plasirala se u subotnji finale, piše na službenoj stranici HBS-a.

Marija je u polufinalu uvjerljivo nadjačala domaću boksačicu, čvrstu Njemicu Lenu Buchner. Dominirala je u sve tri runde i pobijedila odlukom sudaca, premda je Njemica natjerala Malenicu da se iskaže u punoj spremi.

– Marija je odlično boksala sve tri runde i pobijedila, premda smo od ždrijeba osjećali pritisak domaćeg ringa. Ipak je to nosilo stanovitu prednost njemačkoj reprezentativki, a Marija je maksimalno koncentrirano i agresivno odvela borbu na svoju stranu. Pokazala je vrlo dobru spremu, a raduje nas što znamo da imamo prostora za podizanje forme i dovoljno vremena da se u tehničko-taktičkom smislu Marija još podigne za koju stepenicu do olimpijskih kvalifikacija u lipnju – javio je iz Njemačke ženski izbornik i Marijin trener Ante Matas.

– Pravo krštenje i test svih testova očekuje nas u subotnjem finalu. Marija će boksati protiv svjetske prvakinje i prve na svjetskoj rang-listi u kategoriji 60 kg, Brazilke Beatriz Ferreire. Brazilka je svoju nadmoć demonstrirala u polufinalu kada je slavila prekidom u prvoj rundi nad njemačkom predstavnicom i ona će biti najveće iskušenje za Malenicu u pripremama za olimpijske kvalifikacije, a istodobno i pravi pokazatelj koliko je konkurentna u samom svjetskom vrhu. Marija će biti rasterećenija nego u polufinalu i vrhunski je motivirana da s favoriziranom Brazilkom pruži još bolji meč nego u polufinalu – rekao je Matas uoči finala Svjetskog kupa koje je na rasporedu u subotu, 13. ožujka u popodnevnim satima u Kòlnu.

Malenica je osigurala srebro, meč s najboljom na svijetu u finalu samo joj je dodatna nagrada i najbolji test za olimpijske kvalifikacije u lipnju.

Odgovori

Back to top button