Boks

Shawn Porter smatra kako bi Usyku više odgovarao okršaj s Wilderom nego meč protiv Furyja

Bivši američki boksač Shawn Porter ističe kako je meč između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja trenutačno najveći boksački okršaj teške kategorije, no radije bi gledao Ukrajinca u borbi protiv Deontaya Wildera.

Nekadašnji prvak velter kategorije smatra kako bi njihov dvoboj ponudio veću zabavu.

Prema nekim informacijama, timovi Usyka i Furyja već su počeli pregovore za meč koji bi dao apsolutnog prvaka svijeta, a u međuvremenu su isplivali datum i mjesto mogućeg okršaja, 17. prosinca u Rijadu.

No ubrzo je Furyjev promotor Bob Arum izjavio kako je ‘to malo vjerojatno’, te dodao kako se borba neće dogoditi ove godine.

Arum je spomenuo moguća druga dva datum, 11. ili 18. veljače, a kao mjesta gdje bi se borba mogla održati su Saudijska Arabija, Katar, Ujedinjeni Arapski Emirati (Abu Dhabi) i SAD (Las Vegas).

A bivši prvak Shawn Porter smatra kako bi Usyku više odgovarao meč s Wilderom nego okršaj protiv Furyja.

– Usyk ima brzinu, snagu i boksačke sposobnosti što ga u ovom trenutku odvaja od ostalih teškaša, osim od Furyja. Mislim kako je Fury favorit u njihovom mogućem dvoboju – kaže Shawn Porter i nastavlja:

– Okršaj između Usyka i Furyja je najbolji boksački meč koji trenutačno možemo dobiti u teškoj kategoriji, No ja bih radije gledao borbu između Usyka i Wildera, jer si stilski odgovaraju. Taj meč bi bio vrlo neizvjestan i sigurno bi nas iz runde u rundu držao na rubu sjedala.

Odgovori

Back to top button