Boks

Joshuin trener ističe kako je Anthony već nakon desete runde bio mentalno poražen

Britanac Anthony Joshua nije se uspio revanširati Oleksandru Usyku za lanjski poraz u Londonu.

Na priredbi koja se prije tjedan dana održala u Saudijskoj Arabiji, ukrajinski boksač još je jednom svladao Joshuu i obranio WBA (Super), IBF, WBO i IBO pojas prvaka teške kategorije.

Anthony je izgledao nešto bolje nego u prvom dvoboju protiv Oleksandra, ali opet nedovoljno za pobjedu.

Joshua je posebno dobar bio u devetoj rundi, no Usyk je u nastavku dodatno podigao ritam koji Britanac više nije mogao pratiti.

Trener Robert Garcia je uvjeren kako je deseta runda bila presudna.

– Joshua je nakon desete runde bio mentalno poražen. U toj rundi je Usyk bio sjajan i potpuno je preuzeo kontrolu. Nakon toga smo željeli da Anthony pokaže kakav ima snažan udarac kojim može promijeniti meč. Nadali smo se da to može napraviti – rekao je Joshuin trener Robert Garcia te nastavio:

– Deseta runda je sve promijenila. Do tog trenutka Anthony je izgledao dobro i bio je bolji na sudačkim karticama, ali odlučile su posljednje tri runde. Usyk je odličan borac i nevjerojatno srčan, u ovom je meču bio mentalno snažniji od Joshue. Bio je blizu nokauta, a onda se vratio još jači. On je velika inspiracija za Ukrajince. I mi smo pokušali motivirati Anthonyja, ali u tome nismo uspjeli.

Odgovori

Back to top button