Boks

Sada se zna koliko će Joshua i Fury zaraditi od borbe za ujedinjenje titula

Boksački spektakl na kojem će se Anthony Joshua i Tyson Fury boriti za apsolutnog prvaka svijeta održat će se 7. ili 14. kolovoza u Saudijskoj Arabiji, potvrdio je glavni organizator priredbe Eddie Hearn.

Joshua je vlasnik WBA, IBF i WBO naslova, a Fury ima pojas WBC-ova prvaka, a njihov meč za ujedinjenje titula dogodit će se u dvorani u Jeddahu pred 20.000 gledatelja.

Hearn i društvo čekali su najbolju financijsku ponudu za taj meč, a ona je stigla od Saudijaca koji su već bili angažirani za borbu između Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza koja se 7. prosinca 2019. održala u Diriyahu.

Saudijski partneri su za domaćinstvo priredbe platili 150 milijuna dolara. Taj novac boksači dijele 50-50, a ide im i određeni dio od prodaje prijenosa.

Na kraju bi obojica boksača mogla zaraditi popriličan iznos, a procjenjuje se kako bi se njihov honorar mogao približiti iznosu koju su dali partneri iz Saudijske Arabije.

Cijena prijenosa u Velikoj Britaniji bi iznosila 25 funti, a u SAD-u bi to bilo 100 dolara. Mnogo je zainteresiranih koji žele otkupiti TV prava.

Posljednji meč Tysona Furyja protiv Deontaya Wildera imao je milijun prodanih prijenosa, no ovaj bi okršaj to trebao debelo nadmašiti.

Odgovori

Back to top button