Boks

Prvo sparinzi s Talijanima, pa Nijemcima i potom za sastav za SP u Beogradu

Najbolji hrvatski boksači, kandidati za Svjetsko prvenstvo u Beogradu (24. listopada do 6. studenoga 2021.), pod vodstvom izbornika Kristijana Hodaka i trenera Doriana Čalića, Mateja Matkovića i Tomislava Bašića odradili su prve treninge u Olimpijskom boksačkom centru u talijanskom Asizu, piše na službenoj stranici HBS-a.

Reprezentativci će u vrhunskom trening-centru Talijanske boksačke federacije, s kojom Hrvatski boksački savez, održava i razvija dugogodišnje bliske odnose (zajedničke pripreme, međudržavni susreti, itd…) boraviti na zajedničkim treninzima i sparinzima do 6. listopada 2021.

Izbornik Kristijan Hodak javlja:

– Prvi treninzi bili su za razgibavanje, za osvježenje po dolasku. U četvrtak popodne održat ćemo tehničko-taktičke treninge, a od petka, 1. listopada kreću sparinzi. Uvjeti su u svakom pogledu najbolji mogući, vrhunski, od smještaja i obroka, a u boksačkom centru su tri ringa i sva potrebna oprema. Naravno, prema svojim programima svatko može odraditi i treninge prijepodne. Prvo ćemo sparingirati s talijanskim reprezentativcima, a potom s Nijemcima koji su također stigli na pripreme u Asiz. Četvrti sparinzi po redu trebali bi biti naši izborni za reprezentaciju za SP, a u ponedjeljak 4. listopada stižu talijanski suci koji će nam arbitrirati.

Na pripremama u Asizu su sljedeći boksači po kategorijama, do 60 kg : Diego Mamić (BK Pula), 67 kg: Marko Zeljko (BK Salona), 71 kg: Petar Cetinić (BK Rijeka), Filip Kolar (BK Čakovec), 75 kg: Gabrijel Veočić (BK Brod), Noa Ježek (BK Titan Gym), Jasmin Pašagić (Joker Split), 80 kg: Luka Plantić (BK Salona), 86 kg: Damir Plantić (BK Salona), 92 kg: Toni Filipi (BK Gladijator), Zvonimir Rebolj (BK Osijek), iznad 92 kg: Luka Pratljačić (BK Osijek).

Nakon završetka priprema u Asizu, izbornik Hodak planira organizirati i dodatne sparinge u Hrvatskoj za sastav reprezentacije za Svjetsko prvenstvo u Beogradu, jer u Italiju iz opravdanih razloga nisu mogli otputovati superteškaš Marko Milun (sparinzi u Portugalu u kampu Dilliana Whytea), Matteo Komadina, Filip Poturović (kategorija do 63,5 kg) i Antonio Tkalčić (do 67 kg) zbog radnih obveza, te Marko Čalić (86 kg) zbog ozljede arkade.

Ulozi su veliki – nastup na Svjetskom prvenstvu, pa izbornik i treneri ništa ne žele prepustiti slučaju, pogotovo što je motiv na ovogodišnjem SP-u u Beogradu veći nego ikada – Svjetska boksačka federacija AIBA za zlatne medalje odredila je 100.000 dolara nagrade, za srebro 50.000 i za bronce po 25.000.

Kao što su novčane premije najveće u povijesti, isto takva bit će i konkurencija najboljih boksača iz stotinjak zemalja svijeta!

Hrvatska reprezentacija u Asizu – gornji red slijeva: Matej Matković, Gabrijel Veočić, Zvonimir Rebolj, Luka Pratljačić, Toni Filipi, Luka Plantić, Noa Ježek i Damir Plantić. Donji red: Jasmin Pašagić, Filip Kolar, Marko Zeljko, Tomislav Bašić, Diego Mamić, Petar Cetinić, Dorian Čalić i Kristijan Hodak.

Odgovori

Back to top button