Boks

Pregovori za meč između Usyka i Furyja su pri kraju, menadžer Egis Klimas zna još neke pojedinosti

Borba za ujedinjenje naslova teške kategorije između ukrajinskog boksača Oleksandra Usyka i Britanca Tysona Furyja praktički je dogovorena, a već su poznati datum i mjesto održavanja.

Usykov menadžer Egis Klimas otkrio je kako su pregovori za borbu za apsolutnog prvaka teške kategorije počeli prije Furyjeve nedavne pobjede nad Derekom Chisorom.

Kralj Cigana je odmah nakon trijumfa protiv Del Boya u kojem je obranio WBC-ov pojas prvaka, prozvao Usyka, koji u svom vlasništvu ima WBA, IBF i WBO naslov.

– U pregovore smo krenuli i prije Furyjeve borbe s Chisorom, zato se Usyk i pojavio na priredbi – kazao je Egis Klimas i nastavio:

– Dakle, već sam razgovarao s promotorima iz Queensburyja i Top Ranka. Svi smo se okupili i skoro smo gotovi, nema se više što o tome mnogo razgovarati. Dva najbolja teškaša u borbi za apsolutnog prvaka svijeta. To navijači trebaju.

Klimas je otkrio i mogući datum, te mjesto održavanja borbe.

– Najvjerojatnije će to biti 4. ožujka, negdje na Bliskom istoku. Ali postoji još kombinacija, u igri su London, Katar… No mi želimo da to bude Saudijska Arabija, je su oni jako zainteresirani za tu borbu. Oni vole Usyka.

Odgovori

Back to top button