Boks

Poznato je u kojem će se sastavu Vitezovi Zagreb boriti za prvo mjesto u skupini

U petak, 6. svibnja, u Zagrebačkom boksačkom centru na Velesajmu održat će se meč Regionalne lige (skupina B) između Vitezova Zagreb i beogradske Crvene zvezde, piše na službenoj stranici HBS-a.

Vitezovi Zagreb u Regionalnoj ligi dosad imaju omjer 3-1 (dvije pobjede nad Mariborom, te Radnikom iz Bijeljine), a jedini poraz upisan je u Beogradu protiv Crvene zvezde 12:8.

Beogradska Crvena zvezda zasad je neporažena, a meč u Zagrebu odredit će pobjednika skupine B uoči doigravanja u koje ulaze po dvije prvoplasirane momčadi (u skupini A su Loznica (Srbija), Željezničar (Sarajevo), Crnogorski sokolovi i Vardar Skopje (Sj. Makedonija).

Iz skupine B na prva dva mjesta sigurno su Vitezovi Zagreb i Crvena zvezda, a ishod u Zagrebu odredit će tko će u doigravanje s vodeće pozicije.

Izbornik muške reprezentacije Kristijan Hodak odredio je sastav Vitezova Zagreb za meč protiv Crvene zvezde:

do 57 kg: Nikola Horvat (Leonardo)
do 60 kg: Patrik Licul (Pula)
do 64 kg: Filip Poturović (Nova Gradiška)
do 69 kg: Marko Zeljko (Salona Solin)
do 75 kg: Petar Pavčec (Nokaut) – eventualna zamjena Marko Došen (Lokomotiva)
do 81 kg: Luka Plantić (Salona)
do 91 kg: Damir Plantić (Salona)
+91 kg: Marko Milun (Leonardo)

mlađi seniori:

do 69 kg: Fabijan Tomkić (Nokaut)
+91 kg: Lovro Pavčec (Nokaut)

Zbog ozljeda i umora te nužnog oporavka nema nekih reprezentativaca i boksača koji su već nastupali i pobjeđivali u ovosezonskom izdanju Regionalne lige, pa tako ni osvajača medalja na Europskom prvenstvu U-22 u Poreču, zlatnog Gabrijela Veočića i brončanog Noe Ježeka.

Izbornik Kristijan Hodak uvjeren je da unatoč problemima s ozljedama i zamorom imamo kvalitetnu postavu Vitezova Zagreb spremnu za novu pobjedu i trijumf nad Crvenom zvezdom kojoj bi to bio prvi poraz u Regionalnoj ligi.

Odgovori

Back to top button