Boks

Pogledajte kako je snagator koji će boksati protiv Planine isklesao svoje tijelo

Dvojica slavnih snagatora Britanac Eddie Hall i Islanđanin Hafthór Björnsson u rujnu će pokazati svoje boksačko umijeće. Naime, donedavni veliki rivali na natjecanju World Strongest Men i pokazati tko je bolji, ali u ringu.

Njihov okršaj već je dobio naziv ‘najteškaškiji boksački meč u povijesti’, jer su obojica nekad bila teška 200-tinjak kilograma.

Hafthór Björnsson, koji se proslavio i ulogom Gregora ‘The Mountain’ Cleganea u globalno popularnoj hit seriji Igre prijestolja, nedavno se u ekshibicijskom boksačkom meču borio protiv Britanca Stevena Warda.

Borba je završila bez pobjednika, a 156 kilograma težak Björnsson je u drugoj rundi iskoristi trenutak i srušio 60 kilograma lakšeg suparnika. No u rujnu ga čeka mnogo opasniji suparnik.

Eddie Hall je na društvenim mrežama objavio fotografiju kako je u nekoliko godina isklesao svoje tijelo. Naime, kada je 2017. pobijedio na natjecanju World Strongest Men, bio je težak 197 kilograma, a sad se spustio na 161 kilogram.

Fotografije pokazuju fantastičnu transformacija tijela, a da je to postigao morao se dobro potruditi. Promijenio je način prehrane, ali i dalje unosi 7000 kalorija dnevno.

– Kardio vježbe za velike dečke su jedinstvene jer treba paziti da ne gubiš mišiće, a pri tom se ne smiješ previše umoriti – rekao je Hall.

Planina je bio težak 206 kilograma kada je srušio Hallov rekord u ‘deadliftu’ podigavši 501 kilograma. Islanđanin je vježbama u posljednje vrijeme skinuo 50 kilograma i također je promijenio način prehrane.

– Nekad sam doručkovao šest jaja s rižom i špinatom, a sad ih pojedem pet, samo sa špinatom, bez riže – kazao je nedavno Hafthór Björnsson.

Odgovori

Back to top button