Boks

Petar Milas dogovorio meč protiv Tonyja Yoke za 10. rujna u Parizu

Hrvatski boksač Petar Milas (15-0) dogovorio je okršaj protiv Francuza Tonyja Yoke (10-0), a njihov meč će se održati 10. rujna na teniskom stadionu Roland Garros u Parizu.

Splićanin se još ranije trebao boriti protiv olimpijskog pobjednika za naslov prvaka Europske unije, ali tada taj dvoboj nije dogovoren.

Petar je početkom godine potpisao za jednu od najvećih svjetskih promotorskih kuća Queensberry Promotions, drugu najveću britansku organizaciju iza Matchrooma.

Vlasnik je poznati promotor Frank Warren koji se trenutačno brine za karijere Tysona Furyja, Daniela Duboisa i Joea Joycea.

Za priredbu u Parizu još su najavljene dvije borbe, Dylan Charrat (20-0-1) će boksati protiv Španjolca Kermana Lejarrage (32-2) za upražnjeni EBU super velter naslov, a za pojas prvaka u teškoj kategoriji borit će se bivši dvostruki prvak Igor Mihalkin (24-2) i Mathieu Bauderlique (20-1).

Boksački mečevi ne organiziraju se često na stadionu Roland Garros, ali valja izdvojiti neke dvoboje.

Na tom je mjestu 1973. veliki Carlos Monzon obranio naslov svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji pobijedivši Jeana Claudea Bouttiera, a 1946. je Marcel Cerdan svladao Holmana Williamsa.

Odgovori

Back to top button