Boks

Petar Cetinić prvi ulazi u ring na EP-u U-22 u Rosetu

U četvrtak u talijanskom gradu Roseto degli Abruzzi počinju borbe na Europskom prvenstvu U-22 za boksačice i boksače. Hrvatsku predstavlja olimpijka Nikolina Ćaćić u kategoriji do 57 kg i četvorica reprezentativaca (Diego Mamić do 60 kg, Petar Cetinić do 69 kg, Gabrijel Veočić do 75 kg i Leo Cvetković do 81 kg), pod vodstvom izbornika Kristijana Hodaka i trenera reprezentacije Doriana Čalića, a Nikolinu Ćaćić vodi trener Franjo Kristić, piše na službenoj stranici HBS-a.

Prijavljeno je više od 300 natjecatelja iz 41 države što Europsko prvenstvo U-22 čini najvećim i najkvalitetnijim do sada, a natjecanje u Rosetu je i prva velika kontinentalna smotra nakon epidemije korone.

Prvi od naših predstavnika u ring ulazi Riječanin Petar Cetinić. U kategoriji do 69 kg prijavljen je čak 31 boksač i naš reprezentativac u šesnaestini finala se u četvrtak bori protiv Albanca Xhoija Aliazija. Prođe li prvu prepreku, u osmini finala u subotu borio bi se protiv boljeg iz meča između reprezentativaca Italije i Slovačke (Talijan Malanga je treći nositelj).

U kategoriji do 60 kg prijavljena su 22 boksača i naš Diego Mamić slobodan je u šesnaestini finala. U osmini finala u subotu borit će se protiv reprezentativca Srbije Nemanje Gavrilovića.

U kategoriji do 75 kg hrvatski prvak Gabrijel Veočić postavljen je za četvrtog nositelja u konkurenciji 26 boksača. Veočić je slobodan u šesnaestini finala, a u osmini finala u petak čeka boljeg iz meča između predstavnika Bugarske i Bjelorusije.

U kategoriji do 81 kg za medalje će se boriti 23 boksača, a naš Leo Cvetković u petak u šesnaestini finala borit će se protiv češkog reprezentativca Maxima Schejbala. Prođe li prvog protivnika, u subotu u osmini finala čeka ga treći nositelj Finac Nikita Nystedt.

Naša olimpijka Nikolina Ćaćić u kategoriji do 57 kg bori se u konkurenciji 13 boksačica. Postavljena je za treću nositeljicu i slobodna je u osmini finala. U četvrtfinalu, u nedjelju čeka pobjednicu meča između Nizozemke June Prinssen i Ukrajinke Anastasije Kovalchuk.

Ta pobjeda nosi medalju, a u polufinalu bi se ponovo mogla susresti s drugom nositeljicom, Latvijkom Amandom Millere koju je nedavno pobijedila na olimpijskim kvalifikacijama u Parizu u prvom meču jednoglasnom odlukom sudaca 5:0. U drugom dijelu ždrijeba je prva nositeljica Čehinja Lenka Bernardova.

Odgovori

Back to top button