Boks

Pacquiao želi postati jedan od najvećih boksača svih vremena, prva prepreka je Errol Spence

Filipinska boksačka legenda 42-godišnji Manny Pacquiao (62-7-2, 39 KO) vraća se u ring nakon dvogodišnje pauze. Slavni borac će 21. kola boksati protiv 11 godina mlađeg Errola Spencea Jr. koji na borilište stiže s IBF-ovim i WBC-ovim pojasom prvaka.

– Errol je talentirani prvak. Viši je i mlađi od mene, ali to je u posljednje vrijeme uobičajeno. Mnogo udarca i jedan je od najboljih ‘pound-for-pound’ boraca. Bit će to veliki izazov i borba za prestiž. No i ja imam još mnogo toga za pokazati, isto kao i on. To je borba koja boks čini tako sjajnim – kazao je Manny Pacquiao.

Mnogi smatraju kako Filipincu nije trebala ta borba, jer takvom borbom samo rasprodaje ugled. No Manny misli drugačije…

– Prije nekoliko godina rekao bih da sam zadovoljan sa svime što sam postigao tijekom karijere. Ali sad razmišljam drugačije, možda je to stvar iskustva. Cijenim svaku svoju borbu, jer znam da svaka može biti posljednja. Prije nego je pandemija sve zatvorila bio sam sretan nizom pobjeda, postao sam najstariji boksač koji je držao titulu u velter kategoriji – rekao je Manny Pacquiao i nastavio:

– Budem li nastavio pobjeđivati elitne borce, možda mogu postati jedan od najvećih boksača svih vremena. Naravno ne mogu samo ja o tome odlučivati, ali bih volio to pokušati prije nego se umirovim.

Manny je svjestan da više ne može trenirati kao prije, no želi što duže ostati aktivan u ringu.

– Kad sam bio mlađi mislio sam da je jedini način trenirati svaki dan po nekoliko sati i obavezno jutarnje trčanje od Griffin Parka do Hollywood znaka. No sad je drugačije – istaknuo je Manny Pacquiao i zaključio:

– Osjetim li kako mi tijelo treba odmor onda to i učinim. Ne osjećam da sam star. Snažan sam i zdrav, svaki put kad uđem u ring sam uzbuđen. I dalje se volim natjecati…

Odgovori

Back to top button