Boks

Nikolina Ćaćić najavila kako je ovo početak nečeg velikog: Uz ovakvu ekipu ja sam već bogata

Najmlađa hrvatska olimpijka Nikolina Ćaćić (20) bila je i najmlađa boksačica na olimpijskom turniru u Tokiju među sto najboljih borkinja svijeta.

Sesvećanka je u svom debiju na Igrama u kategoriji do 57 kilograma pobijedila američko-kubansku boksačicu Yarisel Ramirez, no u drugom kolu je izgubila protiv iskusne Kanađanke Caroline Veyre.

Nikolina će ostati upisana kao prva hrvatska boksačica koja je nastupila na Olimpijskim igrama. Ona i trener Franjo Krstić mnogo su napravili za popularizaciju ženskog boksa u Hrvatskoj.

Svoje dojmove iz Tokija iznijela je u svojoj objavi na Instagramu.

‘Nažalost moj nastup na Olimpijskim igrama je završio. Bez obzira na ishod uživala sam u svakoj minuti borbe. Ovo je bilo jedno predivno iskustvo i čast. Želim se zahvaliti svima na podršci i lijepim riječima. Uz ovakvu ekipu ja sam već bogata. Ono u što sam sigurna da je ovo početak nečeg velikog. Do idućeg puta’, napisala je Nikolina Ćaćić.

Trener Franjo Kristić najavio je kako će Nikolina već za drugi dio godine prebaciti u polubantam kategoriju do 52 kg u kojoj bi trebala nastupiti na Svjetskom seniorskom prvenstvu, no u ovom trenutku još nije definiran termin – da li u jesen 2021. godine ili početkom 2022. godine.

To bi trebao biti i početak novog olimpijskog ciklusa za Pariz 2024. godine i olimpijsku kategoriju do 51 kg.

– To je tek za tri godine, vidjet ćemo kako će se razvijati. Sad je najvažnije da se dobro odmori od boksa, ne želim je vidjeti u dvorani tri tjedna. Mora izbaciti sav umor i stres, dugo smo oboje pod maksimalnim opterećenjem – kaže trener Franjo Kristić.

I Nikolina smatra kako bi bolja bila u nižoj kategoriji.

– Moram promijeniti kategoriju, lakše mi je skinuti nekoliko kilograma, onda se i bolje krećem, nego se tući i hrvati s težim curama – podvukla je Nikolina Ćaćić.

Odgovori

Back to top button