Boks

Otto Wallin: Ne bude li Fury u sljedećem meču branio naslov WBC mu treba oduzeti pojas

Početkom godine svi smo se nadali kako će Tyson Fury i Oleksandr Usyk dogovoriti meč za apsolutnog boksačkog prvaka teške kategorije.

Kralj Cigana neprestano je iznosio zahtjeve koji su u jednom trenutku prelili Usykovu čašu strpljenja, pa se Ukrajinac povukao iz pregovora.

Fury je dugo bio bez protivnika, a onda je dogovorio meč protiv bivšeg UFC-ovog prvaka teške kategorije Francisa Ngannou.

Njihov meč održat će se 28. listopada u Saudijskoj Arabiji, a ulog u meču neće biti Furyjev WBC-ov pojas prvaka.

Predsjednik WBC-a Mauricio Sulaiman je nekoliko puta ponovio kako organizacija trenutačno nema obveznog izazivača.

Sulaiman ističe kako je Deontay Wilder na prvu mjestu ljestvice WBC-ovih izazivača, ali ga je Fury već dvaput pobijedio.

No Šveđanin Otto Wallin smatra kako britanskom teškašu trebao oduzeti pojas bude li nastavio tražiti takve mečeve.

– Nije dobro što je dogovorio meč protiv Ngannoua. On je svjetski prvak u teškoj kategoriji i WBC-ov pojas bi trebao braniti protiv vrhunskih izazivača – rekao je Otto Wallin i dodao:

– Svi znamo zašto se bori protiv Ngannoua. Sigurno će dobro zaraditi. Ali stvarno se nadam da će Fury nakon tog meča braniti pojas protiv nekog tko je rangiran na WBC-ovoj ljestvici. Ne bude li to učinio, WBC mu treba oduzeti pojas.

Otto Wallin je u rujnu 2019. boksao protiv Tysona Furyja, te je dobro namučio Britanca. Kralj Cigana je na kraju pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca. Šveđanin trenutačno ima 25 pobjeda i to mu je bio jedini poraz u karijeri.

Odgovori

Back to top button