Boks

Otkazana borba između Ruiza i Sponga, Andy treba boksati protiv Luisa Ortiza

Andy Ruiz Jr. će ovog ljeta boksati protiv Luisa ‘King Konga’ Ortiza umjesto nedavno najavljenog meča protiv Tyronea Sponga.

Ruiz (34-2, 22 KO) je već potpisao ugovor za meč protiv 43-godišnjeg Ortiza (33-2, 28 KO) prije nego što se dogovorio za borbu protiv vrhunskog kickboksača Sponga na Trillerovoj priredbi koja će se 16. srpnja održati u Mexico Cityju.

Andy Ruiz je još prošlog mjeseca razmišljao o borbi protiv King Konga, a onda je iznenada stigla vijest kako je izabrao meč protiv Tyronea.

Eddie Hearn, promotor Matchroom Boxinga, bio je šokiran kada saznao da će se Ruiz boriti s malo poznatim Spongom. Bio mu je to čudan Andyjev potez, jer se mogao boriti protiv Dereka Chisore, to bi mu bila mnogo veća borba.

Američko-meksički borac pokazao je malo ambicije za ponovni iskorak na veliku scenu otkako je u prosincu 2019. izgubio od Anthonyja Joshue.

Borio se samo jednom protiv izblijedjelog veterana Chrisa Arreole. Ruiz je prošlog svibnja jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio Arreolu.

Ruiz je želio treću borbu s Joshuom, ali zbog svoje neaktivnost to se zasad ne može dogoditi.

No pobijedi li ovog ljeta Luisa Ortiza, pa onda još nekoga iz Top 10, o trilogiji s Joshuom mogli bi razmišlja tek nagodinu.

Odgovori

Back to top button