Boks

Olimpijke Nikolina i Marija predvode Hrvatsku protiv Italije

U petak, 26. ožujka Split je domaćin boksačkog spektakla Hrvatska – Italija. Dvije reprezentativne selekcije sučelit će se u velikoj dvorani Sportskog centra Gripe u 17 sati, bez prisustva publike i prema svim propisanim epidemiološkim mjerama za odvijanje sportskih natjecanja.

Objavljeni su sastavi reprezentacija po kategorijama – Hrvati i Talijani borit će se u ukupno devet mečeva, sedam muških i dvije ženske borbe. Hrvatsku će predvoditi dvije “amazonke” – naše najbolje boksačice i olimpijske kandidatkinje za Tokio – Zagrepčanka Nikolina Ćaćić (57 kg) i Splićanka Marija Malenica (60 kg), ponosne osvajačice europskih i svjetskih medalja (Marija je nedavno osvojila i srebro na Svjetskom kupu u Njemačkoj).

Njihove protivnice bit će Sharon Prisco (57 kg) i Filomena De Marco (60 kg).

Direktor talijanskih selekcija, legendarni olimpijski i svjetski prvak u superteškoj kategoriji Roberto Cammarelle poslao je popis “azzurra”: Raffaele Di Serio (60 kg), Andrea De Santis i Paolo Di Lernia (64 kg), Luca De Chiara i Vincenzo Arecchia (69 kg), Remo Salvati i Giovanni Sarchioto (75 kg).

Budući da Talijani u Split ne dovode boksače u najtežim kategorijama (81, 91 i +91 kg), neće biti naših olimpijskih kandidata Luke Plantića i Marka Miluna koji provode i svoje specifične pripreme za olimpijske kvalifikacije u lipnju, a protivnika s talijanske strane nema ni teškaš Toni Filipi.

Naš izbornik Dorijan Čalić prema najavljenim Talijanima odredio je sastav Hrvatske – 60 kg: Diego Mamić (Pula), 64 kg: Filip Herceg (Rebel Zadar) i Marin Jelačić (Pauk Split), 69 kg: Petar Cetinić (Rijeka) i Filip Kolar (Čakovec), 75 kg: Jasmin Pašagić (Joker Split) i Gabrijel Veočić (Brod Slavonski Brod).

Talijani stižu u Split u srijedu, 24. ožujka, u četvrtak će predstavnici talijanske i hrvatske reprezentacije predstaviti meč na konferenciji za medije u hotelu Mondo u 12 sati, a boksači ulaze u ring u petak, 26. ožujka u 17 sati u velikoj dvorani ŠC Gripe.

Odgovori

Back to top button