Boks

Oleksandr Usyk poručio: Nakon što se riješim Furyja, slijedi Wilder

Svjetski prvak Oleksandr Usyk (20-0) izjavio je kako će nakon meča protiv WBC-ova prvaka Tysona Furyja njegov sljedeći protivnik biti Deontay Wilder.

Ukrajinski boksač je lani prvi put pobijedio Anthonyja Joshuu, te osvojio WBA, IBF i WBO pojas prvaka, a u kolovozu je još jednom svladao Britanca i obranio naslove.

Usyk želi kompletirati kolekciju s WBC-ovim pojasom, a taj meč za apsolutnog prvaka svijeta u teškoj kategoriji trebao bi se dogoditi dogodine u ožujku.

Usyk je u srpnju 2018. trijumfom protiv Murata Gassieva ujedinio sve naslove u kruzer kategoriji, a u prosincu iste godine je nokautom u osmoj rundi svladao Tonyja Bellewa i obranio WBA (Super), WBC, IBF i WBO pojas.

Nakon toga je prešao u tešku kategoriju, te pobijedio Chazza Witherspoona i Dereka Chisoru, a onda su stigla i dva trijumfa protiv Joshue.

Usyk i njegov tim se nadaju kako početkom sljedeće godine slijedi obračun protiv Furyja za ujedinjenje pojaseva u teškoj kategoriji.

Kralj Cigana će 3. prosinca prvo boksati u trilogiji protiv Dereka Chisore.

A Deontay Wilder se nedavno na fantastičan način vratio nakon dva teška poraza protiv Furyja. Brončani bombarder je nedavno nokautom u prvoj rundi pobijedio Roberta Heleniusa.

Wilder je nakon te pobjede istaknuo želju boriti se protiv Usyka, ali se u međuvremenu zakotrljala priča o mogućem okršaju protiv Andyja Ruiza.

No Ukrajinac je u nedavnoj izjavi poručio:

– Nakon što se riješim Tyson Furyja, razgovarat ćemo s Deontayom Wilderom.

Odgovori

Back to top button