Boks

Oleksandr Usyk otkrio idealan datum i mjesto za meč protiv Tysona Furyja

Tijekom posljednjih 18 mjeseci, Oleksandr Usyk je dokazao kako je bez sumnje jedan od najboljih boksača na svijetu.

Ukrajinska senzacija je na fantastičan način iz kruzer kategorije prešao među teškaše.

U srpnju 2018. je pobjedom protiv Murata Gassieva ujedinio sve naslove u kruzer kategoriji, a potom je u prosincu iste godine nokautom u osmoj rundi svladao Tonyja Bellewa i obranio WBA (Super), WBC, IBF i WBO pojas prvaka.

Zatim je prešao u tešku kategoriju, te pobijedio Chazza Witherspoona i Dereka Chisoru, a onda je dvaput nadjačao Anthonyja Joshuu.

U prvom meču, lani u rujnu, uzeo mu je WBA, IBF i WBO pojas prvaka, a u kolovozu je još jednom svladao Britanca i obranio naslove.

Sada se nada kako će sljedeće godine boksati protiv WBC-ova prvaka Tysona Furyja u meču za ujedinjenje naslova teške kategorije.

Kralj Cigana je u travnju pobijedio Dilliana Whytea, te je istaknuo želju boriti se protiv Usyka.

To je ponovio i neposredno nakon što je Oleksandr u revanšu svladao Anthonyja, no Ukrajinac mu je odgovorio kako se to može dogoditi tek početkom sljedeće godine.

Usyk je u nedavnom intervjuu iznio neke nove pojedinosti oko potencijalnog meča protiv Furyja.

– Trenutačno moj tim traži razgovore s Tysonom Furyjem, ali on je stvarno nepredvidiva osoba. Zasad ne možemo jamčiti kada bi se mogao dogoditi naš meč – rekao je Oleksandr Usyk i dodao:

– Najviše bih volio da to krajem veljače ili početkom ožujka, sjajan datum bi bio 4. ožujka. Ja sam veliki vjernik i za vrijeme velikog posta prije Uskrsa neću se boriti. Tako da to treba biti sve prije ili poslije pravoslavnog Uskrsa (16. travnja).

Ukrajinski teškaš je objasnio zašto se želi boriti protiv Kralja Cigana.

– Želim se boriti protiv Furyja jer mi treba četvrti pojas. Ne želim nikog drugog dok ne osvojim taj naslov. Organizatori pokušavaju smisliti gdje mogu zaraditi više novca, a ja bih volio da se meč održi u Ukrajini. Moja domovina je stvarno sposobna ugostiti takvu borbu – kazao je Oleksandr Usyk i podvukao:

– Želio bih da se taj borba dogodi u Olimpijskoj areni u Ukrajini. Ali nisam ja taj koji bira mjesto, tako da pretpostavljam da će to biti Saudijska Arabija. Ne znam zašto mu treba borba protiv Chisore. Mislim da mu je to neki manevar jer ne znam zašto mu to treba.

Odgovori

Back to top button