Boks

Oleksandr Usyk nakon pobjede nad Joshuom želi boksati samo protiv dvojice boraca

Ukrajinski boksač Oleksandr Usyk je u nedavnom revanšu pobijedilo Anthonyja Joshuu i obranio WBA, WBO, IBF i IBO naslov prvaka.

Sada čeka svog sljedećeg protivnika, a želja mu je boksati protiv Tysona Furyja ili Deontaya Wildera.

Nakon što je zadržao svoje naslove svjetskog prvaka već u ringu je prozvao WBC-ova prvaka Tysona Furyja za ujedinjenje titula, ali ne bi imao ništa protiv boksati i protiv Deontaya Wildera.

Usyk je pred 30.000 navijača u Super Dome dvorani u Džedi svlada Joshuu podijeljenom odlukom sudaca, a uz svoje pojaseve kući je ponio i naslov Ring magazina koji je Fury napustio nakon što je iznenada objavio povlačenje. Neporaženom Ukrajincu je to bila 20. pobjeda u karijeri.

Kralj Cigana je u travnju nakon trijumfa protiv Dilliana Whytea ponovio kako završava karijeru, ali se onda nakon meča Usyk – Joshua iznenada predomislio. Malo je izgledno kako bi propustio meč za apsolutnog prvaka svijeta.

No Usyk zna kako od Kralja Cigana može svašta očekivati, pa tako u svojim izjavama u posljednje vrijeme spominje još jednog potencijalnog protivnika s kojim želi boksati.

– Vidjet ćemo, ne želim davati prazne izjave – odgovorio je Usyk na pitanje o izgledima za postizanje dogovora za borbu protiv Furyja, te dodao:

– Želim boksati protiv Furyja ili Wildera, i tu zasad prestaje moj interes.

Ukrajinac ističe kako njegov i Furyjev tim želi postići dogovor za meč na koji fanovi već dugo čekaju.

– Fury se želi boriti protiv mene i hoće da ljudi pričaju o njemu. On se još nije umirovio, to je samo njegova igra – ‘Odlazim iz boksa’, ‘Vraćam se’. Svima je jasno kako želi zaraditi još više novca – podvukao je Oleksandr Usyk.

Odgovori

Back to top button