Boks

Okršaj između Tysona Furyja i Deontay Wildera uskoro bi mogao biti potvrđen

Izgleda kako neće biti ništa od dugo ugovaranog i još duže najavljivanog boksačkog meča za apsolutnog prvaka svijeta između Tysona Furyja i Anthonyja Joshue koji se 14. kolovoza trebao održati u Saudijskoj Arabiji. Naime, kada je Deontay Wilder sudskom odlukom dobio priliku tražiti borbu protiv Kralja Cigana, borba za ujedinjenje titula postala je upita, a sada Furyjev promotor Bob Arum najavio kako je gotovo dogovoren okršaj protiv Brončanog bombardera.

– Ugovori su pripremljeni, a borbu između Tysona Furyja i Deontaya Wildera mogli bi dogovoriti za 24. srpnja. Nadam se kako ćemo uskoro sve završiti. Uvjeti su već bili navedeni u klauzuli za uzvratnu borbu i zapravo nismo trebali ništa dorađivati – kazao je Bob Arum i dodao:

– To je za nas bio težak udarac. Mnogo toga sam prošao pa znam da možeš izgubiti i onda kada si sto posto siguran u pobjedu.

Deontay Wilder je sudskom odlukom izborio pravo na uzvratni meč protiv Tysona Furyja, koji brani WBC-ov pojas prvaka.

Anthony Joshua, vlasnik WBO, IBF i WBA naslova, želi se boriti u kolovozu. Njegov promotor Eddie Hearn kao mogućeg suparnika je najavio ukrajinskog udarača i WBO-ova izazivača Oleksandra Usyka.

Odgovori

Back to top button