Boks

Odlični mečevi prvog dana državnog prvenstva u Zagrebu

Sjajni, žestoki mečevi i ispunjene tribine Zagrebačkog boksačkog centra već prvog dana borbi na 33. Prvenstvu Hrvatske za seniore i seniorke, piše na službenoj stranici HBS-a.

Održano je osam četvrtfinalnih mečeva seniora u velter kategoriji do 67 kg, srednjoj do 75 kg i superteškoj +92 kg i poznati su svi polufinalisti.

Polufinala u velter kategoriji do 67 kg izborili su lanjski prvak Marko Zeljko, Goran Miočić (Rebel Zadar), Marko Mikulić (Omega Varaždin) i Fabijan Tomkić (Nokaut).

Prošlogodišnji prvak, reprezentativac Marko Zeljko (BK Memento mori Dugo Selo) jednoglasnom je odlukom u sve tri runde pobijedio Ivana Blaževića iz splitskog Jokera i sigurno se plasirao u polufinale!

Borbeni Zadranin Goran Miočić prekidom u drugoj rundi pobijedio je Davida Kuvedžića (Titan Gym), a sjajnu borbu u derbiju četvrtfinala pružio je i pobijedio prekidom mladi reprezentativac Fabijan Tomkić protiv također mladog reprezentativca Denija Alagića iz Metalca.

Perspektivni Deni Alagić nakon duže pauze vraća se mečevima i to se osjetilo protiv žustrog Tomkića koji ga je već u prvoj rundi prisilio na dva brojanja, a onda nakon teške obostrane razmjene i u trećoj rundi što je bio i kraj meča.

U izjednačenom i borbenom meču Varaždinac Marko Mikulić (Omega) pobijedio je tijesnom odlukom 3:2 Splićanina Andriju Gašpara.

U srednjoj kategoriji do 75 kg polufinala su izborili povratnik u ring Mladen Sobjeslavski (Leonardo), Gabrijel Debanić (Leona) i Ivan Vukasović (Torcida)!

Trostruki prvak Hrvatske Mladen Sobjeslavski, koji se nakon tri sezone vratio u ring, dominantno je svladao neiskusnijeg klupskog kolegu Gregoryja Rovišana iz Leonarda.

Mladi reprezentativac Gabrijel Debanić u odličnom, napetom trileru, u meču ranga finala, pobijedio je tek sa 3:2 podijeljenom odlukom isto tako spremnog i opasnog Petra Pavčeca iz Nokauta, prošle godine finalistu i doprvaka Hrvatske u srednjoj kategoriji (odličan otpor u finalu Gabrijelu Veočiću!).

Torcidaš Ivan Vukasović, nokauter razornog udarca, jednoglasno je svladao mladog Branka Cikatića iz Leonarda, u prvoj rundi oborio ga i na pod svojom moćnom desnicom, a mladi Cikatić (sin velikana Branka) hrabro je izdržao meč i borio se do kraja.

U superteškoj kategoriji korpulentni Fran Hodak iz Lokomotive s dva brojanja uvjerljivo je pobijedio čvrstog Tina Puljića iz riječkog Kinga!

Mečevi na Prvenstvu Hrvatske nastavljaju se u Zagrebačkom boksačkom centru u petak, 24. veljače 2023. od 13.30 sati!

Odgovori

Back to top button