Boks

Odlične boksačke priredbe za kraj godine – u Velikoj Gorici i Solinu

Nakon tri godine neaktivnosti u profesionalnom boksu, 2022. godina za HSPBS završava s jedinstvenom situacijom koja se kod nas dosad nije dogodila – istog datuma, 17. prosinca održavaju se dvije kvalitetne boksačke priredbe u Velikoj Gorici i Solinu!

U Velikoj Gorici u sklopu Memorijala Danijel Kalanj, Ivica Bačurin se ubrzano vraća nakon duge pauze i priprema za neke velike mečeve u planu za sljedeću godinu, možda čak i u novoj bridger kategoriji do 101 kg. On će boksati u glavnom meču u šest rundi no protivnik još nije potvrđen.

Uvodni meč pripada Bruni Knježeviću iz BK Zagreb koji traži svoje mjesto na internacionalnim rang listama do 76 kg i u nekoj bližoj budućnosti možda dođe u priliku da izazove trenutačno jednu od najatraktivnijih nadolazećih zvijezda u Hrvatskoj a vjerojatno i šire Luku Plantića.

Za protivnika će imati izuzetno kvalitetnog boksača iz Njemačke – Artura Reisa (9-0) koji se trenutačno nalazi na 62. mjestu i u slučaju pobjede dovodi na internacionalne rang liste a time i napad na neku od prestižnih titula do 76 kg a vrhunac bi bio sraz između dva najbolja Hrvatska predstavnika do 76 kg!

U uvodnom dijelu se očekuje još nekoliko potencijalno atraktivnih mečeva te prvi nastup novog imena u teškoj kategoriji – Vanja Puljko iz Zagreba koji su u fazi pregovora.

U Solinu imamo po drugi put ove godine kvalitetnu priredbu i to kakvu – čak dvije atraktivne Internacionalne titule te potencijalnih desetak uvodnih mečeva od kojih treba izdvojiti mečeve s Damirom Plantićem, Markom Čalićem iz Pule, Andrijom Perkovićem iz Šibenika i u svom profi debiju Toni Filipi iz Zadra!

U glavnom uvodnom meču, mladi Arijan Gorički iz Zagreba, naš jedini kvalitetni predstavnik u manjim kategorijama će probati osvojiti upražnjenu IBO Internacionalnu titulu do 57 kg protiv iskusnog Luisa Millana (21-5) iz Venecuele.

Glavna zvijezda i naš boksač s velikim internacionalnim potencijalom – Luka Plantić će već u svom 4 profi meču, nakon što je bio predložen od HSPBS na četvrto mjesto WBC rang liste najboljih na Mediteranu, pokušati doći do jedne prestižne internacionalne titule protiv starijeg, ali jako iskusnog protivnika Khorena Gevora (35-10) iz Armenije iza kojega stoji jak tim iz Njemačke.

Meč je za WBC internacionalnu silver titulu do 76 kg i u slučaju pobjede, Luku dovodi među 40 najboljih u svijetu po WBC što bi bilo veliko priznanje našem šampionu u tako kratkom roku te mu otvoriti vrata za još jače mečeve u 2023 koji bi ga doveli još bliže najboljih 15 u svijetu a onda je put ka svjetskom vrhu otvoren!

U ovakvoj situaciji HSPBS je dobio još jedno veliko priznanje s internacionalne suce s našom licencom pa je Zvonko Rukavina iz Njivica, naš najbolji internacionalni sudac s WBC i EBU licencom, dobio poziv da bude jedan od bodovnih sudaca za WBC internacionalnu silver titulu a Rifo Kamberović također iz Njivica će imati veliku odgovornost i čast biti sudac u ringu za IBO internacionalnu titulu.

Ostali naši suci će biti prisutni na obje priredbe i profesionalno odraditi svoj posao.

Odgovori

Back to top button