Boks

Nikolina Ćaćić osvojila broncu na Europskom prvenstvu U-22

Hrvatska reprezentativka Nikolina Ćaćić (22) osvojila je još jednu europsku medalju – BRONCU – na EP-u za seniorke do 22 godine u Budvi, piše na službenoj stranici HBS-a.

Nikolina je nastavila kontinuitet osvajanja odličja iz godinu u godinu i sa samo 22 godine to je njena već četvrta velika, sjajna medalja – lani je bila srebrna na EP-u U-22 u Poreču, prije toga još dvaput srebrna na Svjetskom i Europskom prvenstvu mlađih seniorki, 2018. i 2019. godine.

Nikolina Ćaćić bila je i prva naša boksačka olimpijka na Igrama u Tokiju 2021. godine na kojima je ostvarila i jednu pobjedu!

U polufinalu Europskog prvenstva U-22 u Budvi izgubila je jednoglasnom odlukom od odlične poljske prvakinje Julije Szeremete.

Borbena, srčana Nikolina nije mogla iskoristiti prednost u visini i dužini ruku protiv eksplozivne, vrlo brze i pokretne Poljakinje i nikako joj nije odgovarao njen kontragard.

Naša prvakinja zauzela je napadački gard i napadala sve tri runde punom snagom, a poljska boksačica vješto je dočekivala Nikolinine napade i ispucavala brze serije udaraca koji su joj već nakon dvije runde osigurale nedostižnu bodovnu prednost.

Poljakinja Julia Szeremeta u finalu će se za zlato boriti protiv domaće favoritkinje, najbolje crnogorske boksačice Bojane Gojković.

Čestitke za sjajnu pobjedu u četvrtfinalu nad europskom prvakinjom U-22 do 57 kg Talijankom Sharon Brisco!

Pogotovo zbog toga što je Nikolina imala dugu, polugodišnju stanku zbog neugodne ozljede leđa i vrata zbog koje nije mogla trenirati punom snagom neposredno do odlaska na Europsko prvenstvo, a morala se prebaciti i u težu kategoriju do 57 kg (u Poreču 2022. godine osvojila je srebro do 52 kg!).

Prošle 2022. godine naše boksačice osvojile su 8 europskih medalja u svim dobnim kategorijama, a Nikolinina bronca sedmi je veliki uspjeh hrvatskog ženskog boksa u 2023. godini: Mariela Šteko (zlatna na EP-u mlađih seniorki), Gabriela Vencl (bronca na juniorskom EP-u), Lorena Horvat i Tia Zadravec (srebrne ne kadetskom EP-u), te Lana Skupnjak i Ema Anđela Žaja (bronce na kadetskom EP-u).

Nikolinino odličje je i nastavak ovogodišnjih uspjeha hrvatskog boksa s osvojenim medaljama na svim europskim prvenstvima u svim dobnim kategorijama (na Europskim igrama u Krakovu Gabriel Veočić osvojio je srebro i olimpijsku normu za Igre u Parizu 2024.)!

Najbolje seniorke Nikolina Ćaćić i Sara Beram nastavljaju s olimpijskim kvalifikacijama za OI u Parizu 2024. godine.

Odgovori

Back to top button