Boks

Fury uoči meča protiv Usyka kaže: Uvijek mi je želja nokautirati suparnika

Dvojica boksačkih prvaka teške kategorije napokon su potvrdili svoj obračun u ringu. Tyson Fury i Oleksandr Usyk će se 17. veljače sljedeće godine u Saudijskoj Arabiji boriti za apsolutnog prvaka kraljevske divizije.

A obojica su prvaka prije dogovora nedavno imali meč, Usyk je u kolovozu nokautirao Daniela Duboisa i obranio WBA, WBO i IBF naslov prvaka, dok je Fury krajem listopada podijeljenom odlukom sudaca nadjačao Francisa Ngannoua. Kralj Cigana u svom vlasništvu ima WBC-ov pojas.

Ukrajinski borac je bez obzira na pobjedu protiv Duboisa u petoj rundi dobio snažan udarac ispod pojasa, te mu je sudac dopustio nekoliko minuta za odmor. Usyk se oporavio i nastavio gdje je stao, te u devetoj rundi nokautom svladao Britanca.

Mnogi smatraju kako je Danielov udarac bio prenizak, no ima onih koji su uvjereni da je Dubois tada trebao pobijediti. Naravno, toj skupini pripada i Fury, ali njega Duboisova taktika uopće ne zanima.

– Uvijek tražim pravi udarac, želim protivnika pogoditi u lice. Kada uđem u ring želja mi je nokautirati suparnika – rekao je Tyson Fury za Mail Sport.

Fury i Usyk su u četvrtak imali zanimljivo sučeljavanje…

Odgovori

Back to top button